Alexia Carutasu Galatasaray Romania Turcia Volei Sporturi

GALERIE FOTO Superba Alexia Căruțașu, cea mai bună voleibalistă a României, a renunțat la ”tricolor” și va juca pentru Turcia! 

Federația Română de Volei a precizat însă că nu va renunța la jucătoarea în vârstă de doar 18 ani și va ataca decizia la TAS.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Aprilie 2022, 08:09
Data actualizarii: Vineri 01 Aprilie 2022, 08:01

Federația Internațională de Volei (FIVB) a anunțat joi, 31 martie 2022, verdictul în cazul cererii formulate de jucătoarea Alexia Căruțașu (18 ani), legitimată la Galatasaray Istanbul, având ca obiect schimbarea federației de origine, informează Federația Română de Volei.

Cererea Alexiei Căruțașu a fost acceptată de Federația Internațională de Volei 

”Comitetul Executiv al FIVB a aprobat petiția, astfel că de acum ea aparține de Federația de Volei din Turcia. După cum a informat forul mondial, ea va putea evolua pentru naționala acestei țări începând din 10 ianuarie 2024, cu condiția să fie singura jucătoare naturalizată din lotul prezent la competiție.

Decizia FIVB va fi atacată de Federația Română de Volei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne”, a precizat forul de la București pe pagina oficială de Facebook.

Ce spune președintele Federației Române de Volei

”Am aflat cu surprindere despre verdictul FIVB, decizie care creează un precedent periculos pentru toate naționalele de volei. 

Nu vom renunța și vom lupta până la capăt pentru Alexia Căruțașu și de aceea vom contesta hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”, a declarat președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

Căruțașu a fost desemnată cea mai bună voleibalistă din România în anul 2021.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!