Noi detalii despre dispariția lui Peng Shuai, care a acuzat un vicepremier chinez de viol. Ce au descoperit jurnaliștii

Shuai Peng Tenis WTA Virale
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 14 Noiembrie 2021, 18:11
Data actualizarii: Duminica 14 Noiembrie 2021, 18:22

Shuai Peng, o jucătoare de tenis chineză, dispărută după ce a acuzat un fost vicepremier chinez de viol.

Shuai Peng, campioană la Wimbledon (2013) şi Roland Garros (2014) în proba de dublu, a dezvăluit că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale şi apoi să devină amanta unui fost înalt oficial al statului chinez, Gaoli Zhang, fost vice prim-ministru între 2013 şi 2018, un apropiat al preşedintelui Xi Jinping.

Este pentru prima oară când asemenea acuzaţii sunt aduse împotriva unui înalt demnitar chinez.

„În acea după-amiază nu mi-am dat acordul şi nu m-am putut opri din plâns. M-ai adus la tine acasă şi m-ai forţat să avem relaţii sexuale. Nu am nicio dovadă şi a fost imposibil să păstrez vreo dovadă... Întotdeauna ţi-a fost teamă că voi aduce ceva ca un magnetofon, să înregistrez dovezi sau aşa ceva... Nu există înregistrare audio, nici înregistrare video, doar experienţa mea distorsionată, dar foarte reală”, l-a acuzat Peng pe Zhang în mesajul postat în reţeaua de socializare.

Se pare că această postare prin care jucătoare de tenis chineză îl acuză pe fostul vicepremier al Beijingului de abuz sexual a fost ștearsă de pe site-ul chinezesc de socializare Weibo, potrivit sportbible.com, iar contul sportivei a fost șters.

Mai mult, potrivit sursei citate mai sus, cuvântul „wangqiu”, tenis în chineză, a fost cenzurat pe site pentru o perioadă de timp după aceea.

Jucătoare de tenis este în continuare dată dispărută.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!