2021: cronica unui sezon plin cu eșecuri pentru Simona Halep. Ce recorduri au fost întrerupte

Simona Halep Simona Halep recorduri Simona Halep sezon 2021 Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 09:23
Data actualizarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 09:36

Simona Halep a încheiat cel mai dificil sezon al carierei într-o notă negativă, dar va reveni, de luni, în top 20 WTA. 

Simona Halep a revoluționat aspectul sportului modern românesc, obișnuind publicul larg cu performanțe înalte, în regim constant. Menținându-se 64 de săptămâni pe locul 1 WTA, iar în top 10 WTA, peste 7 ani și jumătate, sportiva născută la Constanța a mutat infinit mai departe reperele succesului în tenisul românesc.

Dacă înainte de Simona Halep, titlul Virginiei Ruzici de la Roland Garros din anul 1978 rămânea ca vârf istoric în tenisul feminin din România, actuala ocupantă a poziției 22 în clasamentul mondial și-a trecut în palmares 2 titluri de mare șlem (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019), fără să neglijeze restul turneelor, dovadă stând poziția în clasament mereu încurajatoare, de-a lungul ultimului deceniu. 

2021, sezonul blestemat al Simonei Halep


24-10 a fost palmaresul Simonei Halep în sezonul 2021 al circuitului WTA, un raport pozitiv, care nu transmite mărimea dramelor survenite din derularea acestei stagiuni. 

  • Roland Garros și Wimbledon, primele turnee de mare șlem ratate, în cariera de senioară

Dubla ruptură musculară suferită în 12 mai, în meciul cu Angelique Kerber de la Roma a fost factorul decisiv, care i-a redus potențialul Simonei Halep în acest an. A fost prima accidentare gravă suferită de Simona Halep, care a făcut-o să rateze primele două turnee de mare șlem ale carierei (Roland Garros și Wimbledon). 

  • Șirul de 8 ani consecutivi cu minim un trofeu WTA câștigat, ajuns la final

Halep nu a putut continua nici șirul anilor consecutivi în care a câștigat minim un titlu WTA. 2021 ar fi fost al nouălea an cu trofeu adjudecat pentru Simona Halep, care însă a jucat o singură finală, pierdută la Transylvania Open, în fața estonei Anett Kontaveit. 

  • Palmaresul imaculat în turneele WTA din România, oprit

Cedând în finala de la Cluj-Napoca, Simona Halep și-a pătat palmaresul imaculat înregistrat în turneele WTA din România. Până acum, Simona Halep câștigase cele două întreceri WTA derulate la București, în 2014 și 2016. 

  • Perioada de 7 ani și jumătate în top 10 WTA, încheiată

Una dintre cele mai lungi șederi în top 10 WTA fără întrerupere, în întreaga istorie a WTA, a fost oprită în acest sezon, din același motiv: accidentările. Neputând să participe sau jucând într-o dispoziție departe de cea ideală, Simona Halep nu și-a putut apăra marea parte a punctelor cucerite în sezoanele precedente, ieșind chiar și din top 20 WTA, înaintea începerii turneului de la Linz.

Începând de luni, 15 noiembrie, Simona Halep va reveni însă în top 20 WTA, grație celor două victorii semnate în întrecerea de la Linz. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!