Tenis

Drama din familia Halep, dezvăluită de Simona, după miezul nopții: explicațiile unui sezon plin cu greutăți 

Simona Halep a povestit cu amănunte greutățile prin care a trecut în cel mai dur sezon al carierei, 2021. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 09:05
Data actualizarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 09:10

În seara în care s-a retras din semifinalele turneului WTA de la Linz, din cauza unei accidentări la genunchi, Simona Halep a publicat, după miezul nopții, un mesaj lung și emoționant, explicând greutățile prin care a trecut în 2021. 

Sezonul acesta a fost primul fără trofeu câștigat, după 8 ani consecutivi în care a cucerit minim un trofeu. Jucătoarea din România a fost chinuită de accidentări, dar și de pierderea unei persoane dragi. 

Simona Halep: „Înainte de accidentarea de la Roma, eram epuizată emoțional.”


„Ei bine... 2021 a fost hmmmm, greu de descris. Sinceră să fiu, a fost un an care m-a provocat mult. Chiar de la început am simțit o mare durere în inimă, fiindcă ne-am pierdut pe cineva foarte apropiat, pe mătușa mea. Era o femeie puternică, o persoană specială, care mereu va fi în inimile noastre. 

A fost cel mai dur moment pentru mine și mi-a luat ceva să accept, dar am înțeles până la urmă că asta este viața și că trebuie să depășim orice durere și să fim puternici. Eram epuizată emoțional de o perioadă de timp și după aceea am început să sufăr din cauza unor mici accidentări, până când a venit cea mare, de la gleznă, în Roma. 

Nu am știut cum să o abordez, fiindcă niciodată nu trăisem așa ceva. Dorința mea de a juca era imensă, dar nu am putut intra pe teren pentru câteva luni și a trebuit să ratez dragul meu Roland Garros și nu mi-am putut apăra titlul la Wimbledon. Am început să mă lupt cu încrederea și să mă întreb dacă mă pot întoarce la nivelul la care eram, dacă mai puteam să mă bizui că fizicul meu va rezista. 

Derulând rapid până în acest moment și lucrul de care sunt cel mai mândră acum, după toate aceste provocări, este că sunt încrezătoare că voi juca bine în curând și, cu muncă multă, voi crea momente speciale pe teren. Acest an nu a început bine, dar l-am terminat într-un mod pozitiv și sunt entuziasmată pentru ce urmează. 

Îi mulțumesc lui Darren pentru că a fost lângă mine în momentele grele. Mulțumesc lui Daniel pentru că a fost mereu acolo. Îi mulțumesc noului meu antrenor, Adrian, pentru că a revenit lângă mine și mi-a readus lumina încrederii și zâmbetul pe teren. 

Le mulțumesc fizioterapeuților mei, fiindcă au avut grijă de mine mereu. Vreau să mulțumesc familiei pentru că m-a susținut indiferent de ce s-a întâmplat. Le mulțumesc prietenilor apropiați. Îi mulțumesc soțului pentru că este în viața mea. 2022, abia aștept să ne întâlnim, dar acum vacanță!”, a scris Simona Halep. 

WTA Linz a fost ultima competiție la care Simona Halep a participat în 2021. Dubla campioană de Grand Slam va merge în vacanță, după care își va începe pregătirile din pre-sezon, cu gândul la Openul Australian (17-30 ianuarie). 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies