Adam Johnson Goran Pandev Robbie Keane Robinho Ruud van Nistelrooy TOP 10

TOP 10 transferuri in aceasta iarna

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Februarie 2010, 10:51
Data actualizarii: Joi 18 Februarie 2010, 18:35

Criza si-a facut simtita prezenta in aceasta iarna. Piata de transferuri a fost una dintre cele mai sarace din ultimul deceniu, iar marile forte si-au pastrat banii pentru vara, cand Campionatul Mondial le va oferi cele mai noi staruri.

10. KEISUKE HONDA - 9 milioane € (de la Venlo la TSKA Moscova)

Pretul prohibitiv pus de Venlo pentru capitanul lor japonez in principiu ar fi blocat orice tentativa de transfer, dar rusii nu s-au uitat la bani. Mijlocasul ofensiv este insa o masina de inscris goluri si in mod normal isi justifica suma platita pe el.

9. MARIO BOLATTI - 3,5 milioane € (de la Porto/Huracan la Fiorentina)

Dupa doi ani in care nu s-a impus la Porto, a fost imprumutat la Huracan, unde a facut un sezon de senzatie. Fiorentina l-a transferat in aceasta iarna pentru a acoperi golul lasat de Felipe Mello in vara.

8. ALEKSANDR ALIYEV - suma nedezvaluita (de la Dinamo Kiev la Lokomotiv Moscova)

Aliyev a cazut in dizgratie la Kiev si astfel Lokomotiv l-a putut transfera pe bani putini  (chiar daca oficial nu s-a precizat nicio suma). Aliyev are experienta europeana si Lokomotiv se poate folosi de aceasta.

7. ROBBIE KEANE - imprumut (de la Tottenham la Celtic)

Imprumutul lui Robbie Keane a creat isterie la Glasgow, unde fanii l-au intampinat ca pe un rege. Un adevarat chilipir pentru Celtic, dar nu pare suficient pentru a-i ajunge pe Rangers in lupta pentru titlu.

6. MCDONALD MARIGA - coproprietate si schimb de jucatori (de la Parma la Inter)

A fost aproape de un transfer la Manchester City, dar starul kenyan nu a primit permis de munca. Ghinionul lui City, norocul lui Inter. Nici Parma nu a iesit in pierdere: au primit la schimb o multime de jucatori.

5. LANDON DONOVAN - imprumut (de la LA Galaxy la Everton)

Cel mai talentat fotbalist american si-a aratat deja calitatile la Everton si chiar a marcat un gol pentru "caramele". Singura parte proasta a acestui transfer e ca in martie se intoarce la Galaxy.

4.ADAM JOHNSON - 9 milioane € (de la Middlesbrough la Manchester City)

Daca nu au reusit cu Mariga, City l-a transferat pe speranta Johnson. Intr-o forma excelenta la Boro, e greu totusi sa-si faca loc in constelatia ce se construieste la City.

3. ROBINHO - imprumut (de la Manchester City la Santos)

La doi ani distanta de momentul in care multi credeau ca va ajunge cel mai bun din lume, Robinho a cazut in dizgratie la City si s-a intors in Brazilia, la Santos, care in mod sigur va beneficia din plin de talentul revenit acasa.

2. RUUD VAN NISTELROOY - gratis (de la Real Madrid la Hamburg)

Ajuns rezerva din cauza numeroaselor accidentari din ultimul timp si a formei senzationale a lui Higuain, "masina de goluri" olandeza este asteptat sa-si faca din nou numarul, iar cei de la Hamburg se pot considera norocosi cu au fost cei alesi de Van Nistelrooy din zecile de oferte pe care le-a avut.

1. GORAN PANDEV - gratis (de la Lazio la Inter)

Internationalul macedonean a venit pe San Siro cu un CV bogat, si, cel mai important, gratis. Cu o prestatie superba in derby-ul cu AC Milan, Pandev deja si-a justificat intregul contract pe care il are cu nerazzurii.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies