„Îl apasă greu” Mouratoglou îl vede pe Djokovic continuând să piardă meciurile mari, dacă nu face această schimbare

Antenorul Simonei Halep a identificat motivul pentru care Novak Djokovic a fost, pe alocuri, de nerecunoscut, în timpul finalei turneului de la Wimbledon. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 25 Iulie 2023, 18:00
Data actualizarii: Marti 25 Iulie 2023, 17:59

Patrick Mouratoglou (53 de ani) crede că Novak Djokovic (36 de ani) trebuie să găsească o modalitate de a lua presiunea de pe umerii săi, întrucât aceasta îl oprește vizibil din a juca un tenis liber, obligatoriu pentru a cuceri noi titluri de mare șlem.

Antrenorul Simonei Halep l-a perceput pe jucătorul sârb încordat, de-a lungul finalei turneului de la Wimbledon, cedate în cinci seturi de „Nole”, în fața numărului 1 ATP, Carlos Alcaraz

Mouratoglou crede că Djokovic resimte presiunea istoriei

 

  • 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4 a fost scorul finalei turneului de la Wimbledon, încheiate după 4 ore și 42 de minute de joc.

„Cred că se află într-o situație în care greutatea istoriei pe care o poartă pe umerii săi îl apasă greu. A fi favoritul numărul unu și a juca mereu pentru recorduri de neimaginat îl afectează mental și, în final, trebuie să fie o povară.

A devenit prea emoționat, trebuie să găsească o cale de a juca mai liber,” a declarat Patrick Mouratoglou pentru publicația spaniolă, Punto de break, citată de Eurosport

Cum a reușit Carlos Alcaraz să îl învingă pe Novak Djokovic în cinci seturi

„A fost un meci foarte mental și ambii jucători au fost tensionați. Novak a avut ocazia să controleze meciul, dar nu a făcut-o. A fost un meci foarte tensionat. 

Motivul pentru care Carlos a câștigat finala de la Wimbledon cred că a fost faptul că s-a simțit liber să își încerce loviturile în momentele importante, iar Novak nu a făcut-o.

Dacă îl punem pe Novak în perspectiva situației în care se află acum Carlos, Novak ar fi făcut același lucru. Să joace ca un outsider și să joace extraordinar în momentele importante. În situația actuală, el este cu adevărat mult mai ușor de învins în aceste meciuri din cauza greutății istoriei. Simt că a fi marele favorit tot timpul, a juca pentru istorie de fiecare dată este o povară. 

Nu cred că Alcaraz are un avantaj în fața lui Novak. Cei doi jucători sunt foarte apropiați din punct de vedere al nivelului. Cred că Novak poate juca mult mai bine decât a făcut-o în finală. Cred că a fost foarte emoționat. Trebuie să fie capabil să joace mai liber,” a completat antrenorul Simonei Halep. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!