„Am făcut-o inconștient! Uneori, nu mă pot controla pe teren” Iga Swiatek, dezvăluirea momentului în circuitul WTA 

Iga Swiatek Iga Swiatek gest nesportiv Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Octombrie 2022, 09:10
Data actualizarii: Joi 27 Octombrie 2022, 09:13

Iga Swiatek s-a pronunțat oficial despre gesturile sale nesportive, comise la US Open și San Diego, când a încercat să distragă atenția adversarelor, la fileu, prin ridicarea brațelor. 

În finala turneului WTA 500 de la San Diego, încheiată scor 6-3, 3-6, 6-0, în defavoarea croatei Donna Vekic, Iga Swiatek a repetat gestul de a ridica brațele în zona fileului, pentru a distrage atenția oponentei care urma să lovească mingea.

Nici de această dată, tactica nu a funcționat, însă fanii tenisului s-au sesizat, condamnând din nou gestul nesportiv. 

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) nu este cel mai popular lider al circuitului feminin de tenis. Jucătoarea poloneză a fost criticată de John McEnroe pentru un gest la limita regulamentului comis în meciul cu Lauren Davis din turul al treilea al Openului American, încheiat scor 6-3, 6-4 în favoarea campioanei de la Roland Garros

La scorul de 6-3, 0-2, 30-30, într-un moment delicat, în care sportiva americană avea dominația în forma ultimelor minute, Iga Swiatek a încercat să o intimideze pe Lauren Davis, după un voleu nereușit, care i-a permis oponentei să o paseze cu relativă ușurință.

Reacția Igăi Swiatek, după gesturile nesportive comise la US Open și San Diego

„Nu o pot controla, dar sper să nu se mai întâmple din nou. Lucrez la asta. E o reacție pe fond de stres, involuntară. Am făcut-o în timpul US Open și țin minte că a fost un moment stresant. 

În San Diego, am făcut-o inconștient. Imediat după meci, m-am dus către Donna și mi-am cerut scuze. Nu a rămas supărată, se pare că nici măcar nu și-a amintit de acea fază. 

Sper ca fanii să mă înțeleagă, la rândul lor. Sunt conștientă de numeroasele comentarii negative ieșite pe internet, după acest incident.

Nu sunt mândră de faptul că, uneori, nu sunt în controlul acțiunilor mele pe teren,” a declarat Iga Swiatek, notează Eurosport. 

John McEnroe, comentând gestul Igăi Swiatek la US Open: „E ca o lovitură sub centură.”

„Nu cred că este corect. Este ca o lovitură sub centură. Nu cred că Iga ar trebui să facă asta. Se descurcă foarte bine și fără ea, dar e în regulă. Are doar 21 de ani, mai târziu va înțelege că nu ar trebui să se comporte așa,” a spus John McEnroe pentru Eurosport. 

„Este un pic enervant, nu-i așa? Îmi amintesc că Tsonga făcea asta. Sunt de acord că este destul de deranjant pentru adversară,” a adăugat Barbara Schett.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!