Iga Swiatek Cupa Billie Jean King Tenis WTA Turneul Campioanelor Tenis

Iga Swiatek, sabotată de WTA și ITF! Poloneza, obligată să aleagă între Turneul Campioanelor și Cupa Billie Jean King

Ocupanta locului întâi în ierarhia mondială a fost pusă într-o situație delicată de către cele două foruri care guvernează tenisul feminin mondial. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 11:30
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 12:18

Iga Swiatek are toate motivele să se considere neascultată și nedreptățită, după finalizarea programărilor competiționale, efectuate de către WTA și ITF, în partea finală a stagiunii.

Lider WTA detașat, jucătoarea poloneză în vârstă de 21 de ani va fi pusă într-o situație delicată, în care va trebui să aleagă între Turneul Campioanelor și a reprezenta Polonia la turneul final al Cupei Billie Jean King, dacă își va dori să evite o stare de extenuare fizică și psihică.

Iga Swiatek va fi victima extenuării și a jet lag-ului, dacă va participa atât la Turneul Campioanelor, cât și la Cupa Billie Jean King 

Turneul Campioanelor, care le aduce laolaltă pe cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, a fost programat pentru săptămâna 31 octombrie - 7 noiembrie la Fort Worth, Texas, SUA, în timp ce turneul final al Cupei Billie Jean King va debuta o singură zi mai târziu, urmând să se deruleze între 8-13 noiembrie, la Glasgow, Scoția. 

„Sunt nemulțumită, deși știu că aranjarea tuturor turneelor este complicată. Cu siguranță faptul că federațiile WTA și ITF, într-un fel, nu au cooperat pentru a ne facilita sarcina este iritant pentru mine. Cu siguranță voi face demersuri pentru a le face cunoscute nemulțumirile mele.

Swiatek a dat de înțeles că va prioritiza Turneul Campioanelor

Nu înțeleg programarea deloc, nu minți și să spun că sunt fericită de faptul dacă mă voi descurca bine la Turneul Campioanelor, va trebui nu doar să joc obosită, ci să mă confrunt și cu diferența orară în ziua următoare. Așa că nu pot confirma dacă voi reprezenta Polonia sau nu. Îmi pare rău,” a declarat Iga Swiatek, campioană la Roland Garros și US Open în actuala stagiune. 

„Am o astfel de poziție încât pot avea o anumită influență și poate că vocea mea va împiedica ca acest lucru să se mai întâmple în anii următori. Anul trecut, Turneul Campioanelor a avut loc la Guadalajara (10-17 noiembrie), iar la Billie Jean King Cup de la Praga (1-6 noiembrie), participarea unor jucătoare a arătat că uneori, nu este o alegere bună,” a completat Iga Swiatek, notează Eurosport. 

La ultima apariție în Cupa Billie Jean King, Iga Swiatek a adus Poloniei două victorii, în barajul cu România, încheiat scor 4-0 în favoarea formației poloneze. 

Modifică setările cookies