VIDEO EXCLUSIV „Am dormit în vestiar până să încep meciul!" Andrei Pavel nu regretă fuga de la Paris spre Germania, cu ocazia nașterii fiului său. Poveste fabuloasă 

Andrei Pavel, invitatul de marcă al ediției a doua a emisiunii Poveștile Sport.ro. Urmărește emisiunea integral pe Voyo.ro

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 19:22
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 19:17

Andrei Pavel (48 de ani, fost număr 13 ATP) a pierdut toate cele trei meciuri pe care le-a jucat în compania fostului număr 2 mondial, spaniolul Alex Corretja, dar cel mai recent va rămâne mereu în memoria tenismenului născut în Constanța. 

În 2002, într-un an în care, de fapt, nici măcar nu și-a dorit să joace la Roland Garros, Andrei Pavel se califica în faza sferturilor de finală a turneului parizian, unde avea să piardă scor 7-6, 7-5, 7-5, cu Alex Corretja. Dar partida nu s-a încheiat până ce jucătorul din România nu a dat o fugă până în Germania, pentru a asista la nașterea fiului său, Marius.

Andrei Pavel: „Nimeni nu știa ce fac. Eram pregătit să plătesc amenda, în caz de întârziere.”

Partida oprită la scorul de 7-6, 7-5, 4-5, Andrei Pavel a avut strașnica idee de a închiria, în regim de urgență, un automobil, pentru a se deplasa până la Borgholzhausen, în apropierea orașului Dusseldorf, pentru a fi alături de fosta sa soție, Simone, în acel moment special.

„Am fost la prima naștere, la Caroline, și a fost cel mai frumos moment din viața mea. Am vrut să fac asta și pentru Marius. Am închiriat o mașină de la aeroport.

Ploua torențial, prognoza arăta că urma ploaie pentru două zile, am întrebat arbitrul principal și mi-a spus că voi fi amendat cu o sumă mare, dacă nu mă întorc la timp,” a început povestea Andrei Pavel, în exclusivitate pentru Sport.ro.

„M-am întors în aceeași noapte și am dormit în vestiar, până să încep meciul.”

„Oricum, erai pregătit să o plătești,” a intervenit jurnalistul Andru Nenciu. Andrei Pavel a confirmat, spunând: „Eram pregătit să o plătesc. N-am ajuns la timp, ci cu 40 de minute mai târziu, dar aș mai face-o încă o dată,” a punctat Andei Pavel, în emisiunea Poveștile Sport.ro.

„Nimeni nu știa. Eu am vorbit numai cu supervizorul și i-am spus să țină acest lucru confidențial. M-am întors în aceeași noapte și am dormit în vestiar, până să încep meciul.

Deja pierdusem două seturi, era 5-5 în al treilea set. Normal, mai aveam șanse, nu înseamnă că nu mai aveam, dar, cum am spus, a fost foarte important pentru mine să fac acest lucru. 

De fapt, chiar nu voiam să merg în acel an la Roland Garros și am jucat cel mai bun tenis, făcând sfert de finală,” a spus, în final, Andrei Pavel, în a doua ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro, care poate fi urmărită pe Voyo

Andrei Pavel, fost număr 13 ATP, are în palmares 3 titluri ATP, câștigate în anii 1998, 2000, respectiv 2001 la Tokyo, St. Polten și Montreal. Ca antrenor, a jucat un rol important, alături de Darren Cahill, în transformarea Simonei Halep dintr-o campioană în circuitul WTA în câștigătoare de mare șlem. 

Urmărește și prima ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro, în care invitata jurnalistului Andru Nenciu a fost Andreea Răducan, gimnasta română medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000

Modifică setările cookies