Svitolina se întoarce în tenis cu un nod în gât: „Îmi va fi greu să împart vestiarul cu jucătoare care susțin războiul”

Elina Svitolina Razboi ucraina Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 14 Martie 2023, 22:05
Data actualizarii: Marti 14 Martie 2023, 22:06

Elina Svitolina are o reținere înainte de întoarcerea sa în circuitul WTA. 

Andrey Rublev, Daria Kasatkina și Anastasia Pavluychenkova sunt jucătorii pe care Elina Svitolina îi exclude din critica sa la adresa sportivilor din Federația Rusă din tenisul mondial.

La câteva luni de revenirea în circuitul WTA, Elina Svitolina a dezvăluit că îi va fi greu să împartă vestiarul cu rusoaice care susțin războiul și le-a cerut, încă o dată, jucătoarelor din Federația Rusă să își exprime public pozițiile referitoare la invazia rusească din Ucraina. 

Elina Svitolina, gata de revenirea în tenisul mondial, după un an de pauză

„Mental, e foarte dur să știi că sunt jucătoare în același vestiar cu tine care susțin războiul. Majoritatea dintre ele nu au venit cu o declarație clară, niciodată nu poți să știi ce gândesc ele, cu adevărat,” a menționat Elina Svitolina despre rivalele sale din Federația Rusă.

Cât despre interzicerea rușilor și bielorușilor, ucraineanca a punctat: „Ce a decis Wimbledon anul trecut a fost alegerea corectă. Dacă asta se va schimba în acest an e teribil, pentru că Armata Rusă încă ucide mulți oameni nevinovați. Nu e fair play,” a adăugat Svitolina.

„Sunt 150 de sportivi de performanță care au murit pe liniile de fonrt, iar sportul ucrainean a regresat mult, într-un timp atât de scurt. Nu e drept ca sportivii ruși să poată concura în tenisul profesionist,” a completat Elina Svitolina.

Elina Svitolina și-a vizitat bunica din Odesa 

Despre vizita făcută recent în Ucraina, unde și-a vizitat bunica din Odesa, Elina Svitolina a povestit următoarele: „Locul în care am început să joc tenis a fost distrus de o rachetă. Odesa e un oraș foarte trist, în acest moment. O am pe bunica acolo, care, uneori, nu poate părăsi apartamentul.

Stă la etajul 13, iar liftul nu funcționează. Asta e situația ei. Odesa rămâne un loc extraordinar, în care oamenii obișnuiau să meargă în vacanță. Atmosfera era destinsă, în mod normal, dar acum sentimentul e apăsător,” a dezvăluit Svitolina pentru Daily Mail


„Este final de carieră pentru ea!” Anunț surprinzător despre viitorul Simonei Halep

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!