Rafael Nadal Australian Open 2022 Australian Open 2022 Rafael Nadal finala Australian Open Rafael Nadal Matteo Berrettini Semifinale Australian Open Tenis

„Trebuie să suferim!” Nadal, războinic după calificarea în finala Openului Australiei. „Nu credeam că voi mai avea o șansă.”

Rafael Nadal a emoționat publicul prezent în Arena Rod Laver, după încheierea semifinalei câștigate în 4 seturi în defavoarea lui Matteo Berrettini. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 09:50
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 13:58

Rafael Nadal e omul momentului la Melbourne, după ce a reușit calificarea în a șasea finală a carierei în Openul Australian. Tenismenul născut în Manacor l-a învins pe Matteo Berrettini, scor 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

La finalul celor 2 ore și 55 de minute de joc, Nadal a izbucnit în plâns, după care a emoționat publicul prezent în Arena Rod Laver, prin interviul acordat pe suprafața de joc. Duminică, Nadal va juca a 29-a finală de Grand Slam a carierei împotriva rusului Daniil Medvedev

Rafael Nadal: „Trebuie să suferim. Trebuie să luptăm. Asta e singura cale.”

„Primele două seturi au fost cele mai bine jucate de mine după mult timp. Știam cât de bun e Matteo, e un jucător foarte solid, foarte periculos. Știam că, în setul 3, la un moment dat, o să riște. Nu cred că am servit prea bine în setul trei, dar a jucat un tenis incredibil. 

După aceea... trebuie să suferim, trebuie să luptăm. Asta e singura cale prin care am ajuns unde sunt astăzi. Înseamnă mult pentru mine să fiu din nou în finală aici. Cu acoperișul tras, arena asta e și mai gălăgioasă, atmosfera e incredibilă. Nu mi-a păsat dacă joc outdoor sau indoor, am vrut doar să joc cel mai bun tenis al meu,” a declarat Rafael Nadal într-un interviu acordat fostului mare tenismen american, Jim Courier.

Cum abordează Rafael Nadal finala AO 2022

„Pentru mine, finala va fi mai mult despre Australian Open. E un eveniment uimitor, în care am fost puțin ghinionist, de-a lungul carierei, din cauza unor accidentări, dar alteori am jucat finale grozave, în care am avut șanse bune la victorie: cu Novak, în 2012, cu Roger, în 2017. 

Am fost aproape de câteva ori, mă simt norocos că am câștigat o dată, în 2009, dar niciodată nu m-am gândit că voi mai avea o șansă în 2022. Acum încerc să mă bucur de victoria de azi, iar, începând de mâine, o să încerc să dau ce am mai bun,” a completat Rafael Nadal, vorbind despre finala Openului Australian, programată duminică, 30 ianuarie, de la ora 10:30. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!