VIDEO Rafael Nadal, primul semifinalist al Openului Australian: a semnat un record negativ în meciul de 4 ore cu Shapovalov

Rafael Nadal Australian Open 2022 Gael Monfils Matteo Berrettini Rafael Nadal Denis Shapovalov Rafael Nadal semifinale Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 09:57
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 11:12

Rafael Nadal s-a apropiat la doar două succese de a câștiga titlul de mare șlem cu numărul 21. 

Rafael Nadal e primul semifinalist al Openului Australian 2022 în proba masculină de simplu. Tenismenul iberic (35 de ani, 5 ATP) l-a învins în 4 ore și 8 minute de joc pe tânărul canadian, Denis Shapovalov, scor 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3. 

Partida s-a derulat într-o manieră curioasă, Shapovalov negăsindu-și ritmul în primele două seturi, după care a controlat cu lejeritate seturile 3 și 4. Nadal a făcut însă break-ul în startul setului decisiv și nu i-a permis tânărului oponent să se acomodeze în schimburile de mingi, servind cu o precizie oportună în setul 5. 

Rafael Nadal a comis un record negativ: 11 duble greșeli 

Serva lui Rafael Nadal nu a funcționat la nivel înalt în acest sfert de finală, spaniolul comițând 11 duble greșeli, o bornă care reprezintă un record negativ în cariera sa.

Nadal a câștigat însă 79% din punctele jucate cu prima servă, compensând acest minus și prin numărul scăzut de erori neforțate, 28, raportat la cele 51 de greșeli neforțate comise de Shapovalov.

Nadal poate deveni cel mai titrat tenismen din istorie după AO 2022

În penultimul act, Nadal așteaptă învingătorul meciului dintre Gael Monfils și Matteo Berrettini. Rafael Nadal a ajuns la a șaptea prezență în semifinalele Openului Australian, fază competițională în care a câștigat de cinci ori din șase încercări. 

Greutatea ocaziei - șansa de a cuceri titlul de mare șlem cu numărul 21 și de a-i întrece, implicit, pe Novak Djokovic și Roger Federer - va apăsa pe umerii jucătorului din Spania. Nadal nu a condus în acest clasament all-time niciodată. 

Vestea îmbucurătoare pentru Nadal și Monfils/ Berrettini e că cei doi semifinaliști vor avea două zile de pauză, semifinala urmând să se dispute vineri. 

Rafael Nadal a câștigat Australian Open o singură dată, în 2009. Novak Djokovic s-a impus la Melbourne de nouă ori, iar Roger Federer, în șase ediții. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!