Tenis

"A slăbit patru kilograme la finalul meciului". Detalii incredibile despre starea lui Nadal, înainte de semifinala de la Australian Open

Rafael Nadal a slăbit patru kilograme în timpul meciului de marţi cu canadianul Denis Shapovalov, din sferturile de finală ale Openului Australiei, câştigat în cinci seturi (6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3) de tenismanul spaniol

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 17:04
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 17:17

Fostul lider mondial, care are 35 de ani, a reuşit să se impună marţi, după un duel ce a durat mai bine de patru ore, deşi s-a plâns de probleme digestive şi de oboseala datorată condiţiilor de căldură şi umiditate.

Carlos Moya a venit miercuri cu precizări: "A slăbit patru kilograme la finalul meciului. Starea lui de deshidratare era avansată. Este obişnuit să sufere în aceste condiţii. Se pregătise bine, aşa ca nu ne aşteptam ca asta să se întâmple după o oră şi jumătate de joc."

Uimit de forţa mentală a jucătorului născut în Mallorca, Moya, şi el fost lider ATP, a confirmat că faptul că semifinala are loc vineri este de o importanţă crucială pentru şansele de victorie ale jucătorului său. "Ne revenim repede după o insolaţie. Nu am fost cu el în această dimineaţă (miercuri - n. r.), dar îmi închipui că a văzut zile mai bune. Ziua suplimentară de odihnă va fi cheia", a spus el.

Moya este deja foarte mulţumit de parcursul lui Nadal la această ediţie a Openului Australiei, el recunoscând că nu îl vedea pe jucător ajungând în semifinale "nici măcar în scenariul cel mai favorabil", citat de Agerpres

Rafael Nadal, locul 5 ATP şi favorit numărul șase, îl va avea adversar în semifinale pe italianul Matteo Berrettini (7 ATP).

Rafael Nadal a comis un record negativ: 11 duble greșeli 
 

Serva lui Rafael Nadal nu a funcționat la nivel înalt în acest sfert de finală, spaniolul comițând 11 duble greșeli, o bornă care reprezintă un record negativ în cariera sa.

Nadal a câștigat însă 79% din punctele jucate cu prima servă, compensând acest minus și prin numărul scăzut de erori neforțate, 28, raportat la cele 51 de greșeli neforțate comise de Shapovalov.

Nadal poate deveni cel mai titrat tenismen din istorie după AO 2022
 

În penultimul act, Nadal joacă cu Matteo Berrettini. Ibericul a ajuns la a șaptea prezență în semifinalele Openului Australian, fază competițională în care a câștigat de cinci ori din șase încercări. 

Greutatea ocaziei - șansa de a cuceri titlul de mare șlem cu numărul 21 și de a-i întrece, implicit, pe Novak Djokovic și Roger Federer - va apăsa pe umerii jucătorului din Spania. Nadal nu a condus în acest clasament all-time niciodată. 

Modifică setările cookies