Iga Swiatek Andy Murray Tenis

Sportivitate la superlativ! Schimb superb de cuvinte între Iga Swiatek și Andy Murray

Andy Murray și Iga Swiatek aduc două dintre cele mai impresionante povești ale debutului de sezon 2023, în tenisul mondial.

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2023, 07:32
Data actualizarii: Vineri 24 Februarie 2023, 07:40

Începutul sezonului 2023 nu a fost dezamăgitor pentru Iga Swiatek și Andy Murray. Tenismenul scoțian a reușit patru victorii după meciuri dramatice, în timp ce Iga Swiatek și-a apărat titlul cucerit la Doha, în 2022, și a pătruns din nou în semifinalele întrecerii de la Dubai.

Iga Swiatek și Andy Murray, surse excepționale de inspirație pentru juniorii de tenis

„E diferită,” a apreciat Andy Murray seria uluitoare de rezultate semnate de jucătoarea poloneză, numărul 1 WTA cedând doar opt game-uri în cele cinci victorii legate în Orientul Mijlociu.

„Iar tu ești un model de reziliență și o inspirație pentru mulți, în mai multe planuri. Îți mulțumesc pentru tot ce faci pentru acest sport,” i-a răspuns Iga Swiatek lui Andy Murray, într-un schimb de cuvinte remarcabil. 

Multiplu campion de Grand Slam, Andy Murray l-a învins pe Alexander Zverev (16 ATP), după 3 ore și 3 minute de joc, scor 7-6 (5), 2-6, 7-5, în optimile turneului ATP 250 de la Doha. Victoria este cu atât mai impresionantă cu cât britanicul a trecut de Lorenzo Sonego, în turul anterior, după ce a salvat trei mingi de meci ale oponentului. 

De partea opusă a discuției, 6-0, 6-1, 6-0, 6-1, 6-3, 6-0, 6-1, 6-1, 6-1, 6-0 au fost scorurile seturilor câștigate de Iga Swiatek, iar toate adversarele sale au fost în top 20 WTA la un moment dat sau foste finaliste de Grand Slam.


Andrei Pavel, campionul fără viză de la Roland Garros. Cum a ajuns să câștige la Paris fără drept de intrare în Franța

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!