Iga Swiatek Tenis WTA WTA Dubai Tenis

E prea de tot! Swiatek, „invitată” în semifinalele turneelor de la Doha și Dubai. Ce s-a întâmplat

Iga Swiatek nu a trebuit să joace în sferturi la Doha sau Dubai, pentru a ajunge în faza semifinalelor. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2023, 08:45
Data actualizarii: Joi 23 Februarie 2023, 08:54

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) nu doar că joacă un tenis extrem de solid în prima parte a sezonului 2023, oferind impresia abilității de a continua povestea de succes din 2022, dar beneficiază inclusiv de șanse rare în circuitul WTA. 

Împrejurările au făcut ca jucătoarea poloneză să ajungă în semifinalele turneelor WTA 500 de la Doha, respectiv WTA 1000 de la Dubai fără a disputa partidele din faza sferturilor de finală.

Iga Swiatek nu a trebuit să joace în sferturile de finală ale turneelor de la Doha și Dubai

La Doha, Swiatek a avansat în penultimul act în urma retragerii campioanei olimpice, Belinda Bencic, în timp ce la Dubai, Karolina Pliskova s-a retras din competiție, acuzând o viroză. În consecință, Swiatek a pătruns în semifinale, urmând să joace împotriva învingătoarei meciului 100% american dintre Madison Keys și Cori Gauff.

Deși norocul a fost mereu o temă recurentă în sport, Iga Swiatek este jucătoarea din circuitul WTA care își merită cel mai mult doza de circumstanțe favorabile: în cele cinci meciuri jucate la Doha și Dubai, Swiatek a pierdut doar opt game-uri. 

6-0, 6-1, 6-0, 6-1, 6-3, 6-0, 6-1, 6-1, 6-1, 6-0 au fost scorurile seturilor câștigate de Iga Swiatek, iar toate adversarele sale au fost în top 20 WTA la un moment dat sau foste finaliste de Grand Slam, notează Jose Morgado. 


Campioana Wimbledon U14, Alexia Tatu a câștigat turneul „dintr-o joacă”: Simona Halep și Iga Swiatek sunt idolii tinerei

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!