VIDEO EXCLUSIV Se răzbună la US Open? Ce a spus Simona Halep despre gândul revenirii în locul unde a fost depistată pozitiv

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 08:23
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 08:24

Simona Halep poate reveni la US Open, la doi ani de la momentul în care a fost suspendată provizoriu din tenisul mondial. 

Simona Halep a afirmat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PRO TV și Sport.ro că nu atribuie o probabilitate ridicată scenariului în care românii se vor bucura curând de o altă câștigătoare de Grand Slam.

Simona Halep vrea să joace la US Open 2024: „Mental, sunt aptă!”

„E o întrebare dificilă, pentru că o să fie interpretată în multe direcții. Eu sper cât de curând. Nu e ușor, trebuie să ai și șansă, să fii serios, să ai dorința foarte mare și nebunia necesară,” a spus Simona Halep, exprimându-și opinia referitoare la posibilitatea ca România să vadă o altă campioană de turneu major, în tenisul mondial.

„O să fiu criticată, poate, dar nu văd. Sunt sinceră și spun că nu văd, în momentul ăsta,” a declarat Simona Halep, preferând sinceritatea înainte de orice.

Problemele fizice și chestiunea wildcardului, impedimentele care scad șansele participării

În continuarea interviului s-a ajuns și la posibilitatea ca Simona Halep să revină la US Open, la doi ani după ce a fost depistată pozitivă la Roxadustat, imediat după încheierea turului întâi al Openului American 2022.

În urmă cu doi ani, Halep pierdea în fața ucrainencei Daria Snigur un meci în care câștigase un set cu 6-0, iar sfârșitul acelui duel avea să preceadă cea mai întunecată perioadă din cariera româncei. 

„Nouă ne-ar plăcea să te vedem foarte tare la US Open, acolo unde a început totul și să te vedem revenind acolo și arătând cine ești,” i-a transmis reporterul PRO TV, Cosmin Stan. 

„Mulțumesc! Sper să fiu bine. Orice e în calcul. Sunt aptă mental să joc, îmi doresc, dar vreau să fiu bine și fizic,” a replicat Simona Halep, afirmându-și dorința de a juca la New York. 

US Open 2024 va avea loc în perioada 26 august - 8 septembrie. Până atunci, iubitorii tenisului se concentrează pe sezonul de iarbă, care va culmina cu turneul de la Wimbledon, programat în perioada 1 - 14 iulie. 

Așa cum explica fostul antrenor al Simonei Halep, Artemon Apostu-Efremov în emisiunea Poveștile Sport.ro, wildcardurile acordate în Australia, Franța și SUA respectă un sistem neoficial de înțelegere între cele trei turnee de mare șlem, aceștia cedând anumite locuri sportivilor din țările menționate.

În contextul dat, Simona Halep ar putea să nu prindă loc pe lista wildcardurilor US Open 2024, prioritate având jucătorii născuți în Statele Unite, caz care s-a întâmplat, în defavoarea româncei, și la Roland Garros.

La Wimbledon 2024, Simona Halep nu a aplicat pentru un wildcard din cauza problemelor fizice pe care le acuză la genunchi. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!