S-ar fi aflat cum a ajuns substanța interzisă în corpul Simonei Halep: anunțul unui judecător TAS de la Lausanne

Simona Halep Simona Halep roxadustat Simona Halep suspendata simona halep test anti doping Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 05 Decembrie 2022, 15:15
Data actualizarii: Luni 05 Decembrie 2022, 15:29

Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) are motive să spere la o suspendare scurtată sau chiar la anulare, 

Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) ar putea să scape de suspendarea provizorie din circuitele WTA și ITF, pe care o are atașată în urma testului anti-doping cu rezultat pozitiv, reieșit în timpul US Open 2022

Informată în data de 7 octombrie cu privire la testul anti-doping eșuat, Simona Halep urmează să fie judecată de Agenția Internațională a Integrității în Tenis, însă în timpul procesului par să fi sosit vești îmbucurătoare pentru sportiva din țara noastră. 

Cel mai bun scenariu presupune anularea suspendării de către Agenția Internațională a Integrității în Tenis

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat.

Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

Ce urmează pentru Simona Halep, după stabilirea modului în care a ingerat substanța interzisă

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive. 

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise,” a adăugat judecătorul Cristian Jura, notează ProSport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!