Simona Halep Kirsten Flipkens Kirsten Flipkens retragere Romania la Wimbledon 2022 Simona Halep Wimbledon 2022 Tenis WTA Romania Tenis

Simona Halep și Kirsten Flipkens, imaginea zilei la Wimbledon: „E un vis să mă retrag după un meci cu o campioană ca Simona”

Kirsten Flipkens s-a declarat onorată să joace ultimul meci de simplu al carierei împotriva Simonei Halep. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 30 Iunie 2022, 21:00
Data actualizarii: Joi 30 Iunie 2022, 21:22

Simona Halep - Kirsten Flipkens a fost mai mult decât un meci în turul 2 al competiției de la Wimbledon. Victoria româncei, scor 7-5, 6-4, a pălit, în comparație cu emoția stârnită de finalul duelului, care a consemnat retragerea sportivei belgiene, în vârstă de 36 de ani, din proba de simplu a tenisului feminin. 

Halep și Flipkens s-au îmbrățișat, în schimbul clasicei strângeri de mâini la fileu, când jucătoarea din Belgia a izbucnit în lacrimi, sprijinindu-se pe umerii româncei. 

Kirsten Flipkens: „Când am venit pentru prima oară la Wimbledon, Kim Clijsters juca în turneul de junioare.”

„Atât de multe și de puține,” a spus Kirsten Flipkens, când i-a fost cerut să ofere câteva cuvinte de final de carieră. 

„Emoțiile m-au ajuns din urmă, a fost meciul meu de rămas-bun. Să îmi închei cariera într-un meci cu o campioană ca Simona, pe un teren ca acesta, cu un public atât de numeros, e un vis. Când am venit la Wimbledon pentru prima oară, Kim Clijsters juca în proba de junioare. 

Am câștigat turneul la junioare, în 2003, iar în 2013 am fost semifinalistă.

Wimbledon va rămâne mereu special pentru mine. Sunt recunoscătoare că mi-am putut lua „La revedere!” împotriva unei mari campioane, în fața unui public minunat,” a punctat Kirsten Flipkens, în discursul său de retragere.

Fost număr 23 WTA, Flipkens se retrage din tenis cu 6 titluri WTA în palmares, dintre care 5, obținute în proba de dublu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!