Simona Halep Wimbledon 2022 Romania la Wimbledon 2022 Simona Halep Kirsten Flipkens live text Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 6-4: Halep revine incredibil în ambele seturi și o retrage pe Flipkens. Oponenta din turul 3

Simona Halep a învins-o pe Kirsten Flipkens, scor 7-5, 6-4, în ultimul meci de simplu al carierei sportivei din Belgia. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Iunie 2022, 20:30
Data actualizarii: Joi 30 Iunie 2022, 20:36

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 6-4, în turul 2 la Wimbledon

Simona Halep va juca în turul trei contra polonezei Magdalena Frech (92 WTA). 


Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 6-4. Game, set & meci, Simona Halep! Reveniri incredibile, de câte 5 game-uri, reușite de româncă în ambele seturi, de la 2-5, respectiv 1-4, pentru a se califica în turul 3 la Wimbledon.

Kirsten Flipkens se retrage din tenis, la vârsta de 36 de ani, în uralele spectatorilor prezenți în tribunele Terenului Nr. 2. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 5-4. Break la treizeci, Simona Halep! Al patrulea game câștigat la rând de Simona Halep în setul secund, într-o revenire aproape identică cu cea reușită în primul set. Halep va avea șansa de a servi pentru victorie. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 4-4. Game la 15, Simona Halep! Serva funcționează impecabil pentru româncă, într-un moment critic, iar seria româncei ajunge la trei game-uri consecutive. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 3-4. Break, Halep! Scenariul din primul set pare să se repete, dar pentru aceasta mai e nevoie de câteva minute de constanță din partea sportivei din România. Au încetat ieșirile la fileu pentru Halep, iar rezultatele se văd imediat pe tabelă. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 2-4. Game în prelungiri adjudecat de Simona Halep, care confirmă cu serviciul într-un moment delicat al partidei. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 1-4. Kirsten Flipkens continuă să domine ostilitățile în acest set, iar replica Simonei Halep trebuie să apară mai devreme decât mai târziu, pentru a putea spera la o reeditare a scenariului din manșa anterioară. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 1-3. Game alb, Simona Halep, care caută un nou șir lung de game-uri consecutive, care să o relanseze în setul secund. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 0-3. Kirsten Flipkens nu se arată dornică să se retragă din tenis fără o luptă strașnică în acest meci. Break confirmat de belgiancă, la 15. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 0-2. Break reușit de Flipkens, care oferă o mică mostră de passing shot exemplar, la rândul său, inspirând un plus de teamă Simonei Halep în ieșirile sale la fileu. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 0-1. Game extrem de disputat în startul setului secund, câștigat în prelungiri de Flipkens, pe propria servă. 


Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5 în setul 1. Ce revenire pentru sportiva din țara noastră, care a abordat fiecare lovitură în parte cu atenție, de la scorul de 2-5. Cinci game-uri consecutive pentru Halep formează una dintre cele mai impresionante reveniri văzute în această ediție a turneului de la Wimbledon într-un set. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 6-5. Ofensiva Simonei Halep se sincronizează bine în acest final de set. Un nou break și al patrulea game consecutiv în contul româncei, care va servi pentru câștigarea primului set, asta după ce a fost condusă cu 5-2, în urmă cu un sfert de oră. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 5-5. Un joc de picioare mai intens și un plus de concentrare o ajută pe Simona Halep să își continue seria, ajunsă la trei game-uri câștigate consecutiv. Passing shot-urile Simonei Halep pot fi decisive în acest match-up, în care Flipkens pare că va căuta să iasă la fileu cu fiecare ocazie. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 4-5. Break, Simona! Speranța revine în jocul Simonei Halep, după ce, la 30-egal, sportiva din țara noastră a reușit două retururi excelente, care au anihilat total serva belgiencei. Voleu din drop remarcabil reușit de Flipkens în acest game, care rămâne în continuare extrem de periculoasă în zona fileului.

Halep are nevoie de hold, la reluare, pentru a rămâne în set. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 3-5. Prim hold semnat de Simona Halep, ușor târziu în acest prim set, dar are șansa unui break obligatoriu, în următorul game, pentru a recontura situația. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 2-5. Greșelile neforțate curg în jocul Simonei Halep, într-un stil total deosebit de prestația din primul tur. Presiunea exercitată de Flipkens crește, belgianca apropiindu-se la un singur game de câștigarea setului întâi. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 2-4. Serviciul Simonei Halep nu funcționează în acest prim set, în fața retururilor istețe ale oponentei Flipkens.  

Simona Halep - Kirsten Flipkens 2-3. Mingea Simonei Halep prinde boltă, iar planul de joc al lui Flipkens dă rateuri în acest game: break alb recuperat de Simona Halep. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 1-3. Halep pare să fi intrat în ritmul de joc al belgiencei și replică prea rapid pentru a atenua din ritmul impus de Flipkens. Break făcut de jucătoarea mai experimentată, la cincisprezece. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 1-2. Tenis agresiv aplicat de belgiancă în game-ul trei, care taie din timpul de reacție al Simonei Halep și pune, inspirat, primele scurte direct câștigătoare. Game la 15 pentru Flipkens. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 1-1. O mică sperietură pentru Simona Halep, care a alunecat, încercând să ajungă la o scurtă bine sincronizată de Flipkens. Rebreak la treizeci bifat de adversara româncei. 

Simona Halep - Kirsten Flipkens 1-0. Retururi lungi executate de Simona Halep în primul game, iar primul break apare imediat. Start îmbucurător de partidă. 


Jocul convingător arătat de Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) în primul tur al ediției 2022 a turneului de la Wimbledon cere confirmări. Eleva lui Patrick Mouratoglou va juca ultimul meci al zilei pe Terenul Nr. 2, după ora 19:00, împotriva belgiencei Kirsten Flipkens (190 WTA).

La 36 de ani, fostul număr 23 WTA își dorește să se retragă după ce își va fi terminat parcursul pe iarba londoneză. Fostă semifinalistă la Wimbledon, în 2013, Flipkens a trecut de Jaimee Fourlis (150 WTA), în runda inaugurală, scor 7-5, 6-2. 

În fața Simonei Halep stă un nou test imprevizibil, Kirsten Flipkens fiind o jucătoare care adoră să folosească slice-ul, iar acest procedeu tehnic este potențat de săritura joasă a mingii pe iarbă. În plus, ieșirile dese la fileu sunt un comportament care o caracterizează bine pe Flipkens, care o va forța pe Simona Halep să scoată la rampă passing shot-urile care au făcut-o faimoasă în turul 1. 

„Pe iarbă este mult mai dificilă. Am jucat contra ei de multe ori, știu la ce să mă aștept, dar va fi un nou meci. Așa că o să mă concentrez pe ceea ce am de făcut și o să încerc să joc ceea ce am de jucat pentru că asta îmi doresc, indiferent de rezultat, vreau să fac jocul pe care mi-l doresc să ajung să-l joc mai bine,” a declarat Simona Halep pentru ProSport, vorbind despre adversara sa din Belgia. 

Kirsten Flipkens, pregătită de retragerea din tenis

„Iarba a fost mereu suprafața mea preferată. Din acest motiv am vrut să mă opresc la Wimbledon. Este greu să mă duc în fiecare zi la antrenamente, atât fizic, cât și psihic.

Cred că a sosit momentul să spun la revedere, chiar dacă am avut câteva rezultate grozave în ultimele săptămâni. Mereu există un moment potrivit pentru a te retrage și acum este momentul potrivit pentru mine", a spus Flipkens, notează Eurosport. 


Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!