Simona Halep Wimbledon 2022 Romania la Wimbledon 2022 Simona Halep Kirsten Flipkens Tenis WTA Romania Tenis

Simona „Psihic de Fier” Halep: revenirile uluitoare marcate de sportiva din țara noastră în turul secund la Wimbledon

Simona Halep a revenit de la 2-5 și 1-4 în detrimentul belgiencei Kirsten Flipkens, în partida încheiată scor 7-5, 6-4, în turul secund al competiției de la Wimbledon. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Iunie 2022, 21:50
Data actualizarii: Joi 30 Iunie 2022, 21:48

Simona Halep a fost nevoită să adopte mai multe abordări tactice în partida cu Kirsten Flipkens, câștigată 7-5, 6-4, în turul secund al întrecerii de la Wimbledon. 

Cu un serviciu care nu a ajutat-o prea mult în primul set, Simona Halep s-a regăsit condusă cu 5-2, moment în care a accelerat viteza jocului de picioare și a adus un plus de focus înaintea fiecărei lovituri.

  • Simona Halep a câștigat 5 game-uri la rând în ambele seturi cu Kirsten Flipkens, de la 2-5, respectiv 1-4. 

Simona Halep a câștigat 66% din cele 21 de puncte jucate în zona fileului

Efectele s-au văzut imediat, Simona Halep adunând cinci game-uri la rând, pentru a trece în avantaj, 1-0 la seturi.

Deși Kirsten Flipkens a schimbat tactica radical în setul secund și a cedat inițiativa, forțând-o pe Simona Halep să iasă mai des la fileu, sportiva antrenată de Patrick Mouratoglou nu a declinat invitațiile și a sfârșit cu un total de 14 puncte câștigate din cele 21 jucate în zona plasei, o statistică plăcut surprinzătoare pentru istoricul său. 

De la 1-4 în setul 2, în timp ce majoritatea spectatorilor se așteptau ba la un set decisiv, ba la o nouă revenire a Simonei Halep, jucătoarea din România s-a relansat din nou în ritmul jocului și a făcut inteligent un pas în spate, reușind să dicteze mai multe puncte de pe linia de fund. 

În turul al treilea, Simona Halep va primi replica polonezei Magdalena Frech (92 WTA), care le-a învins în primele două runde pe Camila Giorgi (27 WTA) și Anna Karolina Schmiedlova (84 WTA). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!