Tenis

Grecul Stefanos Tsitsipas reacționează: „Djokovic a jucat după propriile reguli, îi face pe ceilalți să pară fraieri.”

Stefanos Tsitsipas crede că nu mulți jucători de tenis ar avea îndrăzneala de a pune în pericol derularea unui Grand Slam.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 15:07
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 15:17

Stefanos Tsitsipas a declarat că Novak Djokovic a jucat după propriile reguli, gândindu-se să facă deplasarea înspre Australia fără a respecta toate criteriile de intrare în țară. 

Semifinalist în ediția precedentă a Openului Australian, tenismenul grec nu îl dezaprobă în totalitate pe numărul 1 ATP, dar a specificat că, pentru Novak Djokovic, protocoalele funcționează într-un mod diferit. 

Tsitsipas: „Se pare că nu toată lumea joacă după regulile guvernului și ale Federației Australiene de Tenis.”

„A jucat după propriile sale reguli. Nimeni nu s-ar fi gândit că poate veni în Australia nevaccinat, fără să urmeze protocoalele pe care trebuie să le urmăm. Pentru Novak funcționează în alt mod. E nevoie de multă îndrăzneală pentru a face asta. Să pui în pericol un Grand Slam... nu cred că mulți jucători ar face asta.

Poți privi situația în două moduri. Unul este acela că aproape fiecare jucător s-a vaccinat și a făcut tot ce a trebuit să facă pentru a putea veni să joace în Australia. Statisticile spun că 98% dintre jucători sunt vaccinați și au urmat regulile. Am urmat cu toții protocoalele și am jucat în Australia. Pe de altă parte, se pare că nu toată lumea joacă după regulile Tennis Australia sau ale guvernului.

O foarte mică minoritate alege să urmeze propriul drum, iar asta îi face pe ceilalți să arate ca niște fraieri. Eu am ales să fiu 100% pregătit, ca să nu mă mai gândesc la alte lucruri. Nu înseamnă că modalitatea mea este corectă, iar a lui este greșită. Fiecare are o percepție diferită,” a declarat Stefanos Tstitsipas pentru WION, notează Eurosport

Australian Open 2022 începe luni, 17 ianuarie. În primul tur, Novak Djokovic îl va întâlni pe conaționalul său, Miomir Kecmanovic, iar Stefanos Tsitsipas se va duela cu Mikael Ymer. 

Modifică setările cookies