Wimbledon profit Grand Slam Tenis ATP Tenis WTA Wimbledon 2021 Tenis

Pandemie sau nu, turneul de la Wimbledon vinde sume uriașe de bani! Ce profit colosal au înregistrat englezii în 2021

Organizatorii turneului de la Wimbledon au înregistrat în 2021 profituri comparabile cu cele încasate înainte de pandemie.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Decembrie 2021, 10:44
Data actualizarii: Joi 23 Decembrie 2021, 10:54

În 2020, anul izbucnirii pandemiei de coronavirus, lumea tenisului a fost privată de o ediție a turneului de la Wimbledon. Reprezentanții Grand Slam-ului din Marea Britanie au fost singurii capi de competiție de mare șlem care au decis anularea desfășurării întrecerii, în condițiile în care parizienii au putut amâna Roland Garros-ul în toamnă, având avantajele suprafeței de joc de partea lor.  

Din fericire pentru situația financiară a turneului de la Wimbledon, asigurarea a compensat pierderile înregistrate în 2020, iar ediția din acest an, desfășurată cu un număr limitat de spectatori le-a returnat un profit de $58 de milioane, informează Tennis Head

La polul opus, australienii au pierdut $71 de milioane în urma organizării Australian Open 2021, care va rămâne, probabil, ultima ediție neprofitabilă în viitorul apropiat, în condițiile în care arenel vor putea fi umplute la capacitate maximă, începând cu ediția 2022. 

Novak Djokovic și Ashleigh Barty, campionii turneului de la Wimbledon


Cifrele au fost publicate membrilor All England Club în această ultimă lună a anului 2021, Wimbledon demonstrând că a depășit partea dură a pandemiei cu consecințe negative neglijabile. 

Profitul de $58 de milioane este cu $9 milioane mai scăzut decât cel înregistrat în 2019, ultimul an pre-pandemic.

Prețurile tichetelor de acces vândute pentru ediția 2021


În prima zi de concurs, un loc pe Terenul Central a costat 75 de lire sterline, pe terenul 1, 68, iar un bilet cu acces general la terenurile mai puțin faimoase i-a costat pe doritori suma de 27 de lire sterline.

În zilele finalelor, un bilet pe Terenul Central i-a costat pe fanii tenisului între 230-240 de lire. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!