Matteo Berrettini ATP Wimbledon Wimbledon 2021 Tenis

Finalistul Wimbledon 2021, Matteo Berrettini, OUT! De ce s-a retras + culoar facil pentru Nadal

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Iunie 2022, 13:34
Data actualizarii: Marti 28 Iunie 2022, 13:38

Startul turneului a venit și cu primele vești proaste pentru unii dintre jucătorii importanți. Finalistul de anul trecut de la Wimbledon, Matteo Berrettini (26 ani, 11 ATP), și-a anunțat retragerea de la turneul din această ediție după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. 

Matteo Berrettini, OUT de la Wimbledon 2022 după ce a fost depistat cu COVID-19

Italianul a făcut anunțul pe contul de Instagram, în care a oferit detalii, vizibil trist pentru retragerea forțată de la Wimbledon. 

„Am inima frântă să vă informez că trebuie să mă retrag de la Wimbledon din cauza unui rezultat pozitiv la testarea de COVID-19. 

Am avut simptome de răceală și m-am izolat în ultimele zile. În ciuda faptului că simptomele nu au fost severe, am decis că este important să mă testez din nou în această dimineață pentru a le proteja sănătatea adversarilor mei, dar și tuturor celor implicați în turneu. 

Nu am cuvinte să descriu cât de dezamăgit mă simt. Visul meu s-a încheiat pentru acest an, însă mă întorc mai puternic. Vă mulțumesc pentru sprijin”, a scris Berrettini pe Instagram. 

Oficialii Wimbledon au reacționat la aflarea veștii cu un mesaj postat pe contul de Twitter: „Ne vei lipsi, Matteo - întoarce-te mai puternic în 2023”. 

Culoar facil pentru Rafael Nadal 

Anunțul infectării italianului îi facilitează astfel culoarul câștigătorului de la Roland Garros 2022, Rafael Nadal, asta și după retragerea unui alt nume important, Marin Cilic. Cei doi se aflau pe partea de tablou a ibericului, care pare să aibă un drum lejer cel puțin până în sferturile de finală. 

În turul 2, Nadal ar putea avea o misiune mai dificilă, înfruntându-se cu Sam Querrey, cel care l-a eliminat pe Djokovic în 2016, în a treia rundă la Wimbledon. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!