Nicola Pietrangeli, despre Berrettini: „Băiat bun, dar e mai interesat de sponsori decât de tenis”

Nicola Pietrangeli Matteo Berrettini Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 08:03
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 08:07

Nicola Pietrangeli a identificat două dintre problemele tenismenului italian, Matteo Berrettini, finalist al turneului de la Wimbledon, în 2020. 

De două ori câștigător al campionatelor franceze, competiție redenumită în turneul de la Roland Garros, Nicola Pietrangeli (89 de ani) îl vede pe Jannik Sinner (21 de ani) drept cel mai bun tenismen italian al momentului, în detrimentul mai experimentatului Matteo Berrettini (26 de ani). 

Pietrangeli: „Sinner e cel mai bun tenismen italian. El 'cântă' într-un fel, eu 'cântam' într-altul.”

„E chipeș, dar picioarele lui nu se mișcă în modul în care ar trebui, pe teren. E mai interesat de reclame și sponsori decât de tenis,” a spus Pietrangeli despre Berrettini, în timp ce despre Sinner a avut doar cuvinte de laudă.

Întrebat dacă există un nou Nicola Pietrangeli în Italia, acesta a răspuns: „Sinner e cel mai bun tenismen italian în acest moment. El 'cântă' într-un fel, eu 'cântam' într-altul. Față de mine, el are un avantaj: e german,” a spus Pietrangeli, despre jucătorul din nord-estul Italiei, cu origini austriece. 

Cât despre probabilitatea ca Jannik Sinner să câștige un Grand Slam, Pietrangeli a spus, simplu: „Dacă aș ști, m-aș duce să pariez,” a punctat Pietrangeli, notează Repubblica

Italia are șase tenismeni în top 100 ATP: Jannik Sinner (14 ATP), Lorenzo Musetti (20 ATP), Matteo Berrettini (23 ATP), Lorenzo Sonego (60 ATP), Fabio Fognini (66 ATP) și Marco Cecchinato (89 ATP). 


Andrei Pavel, dezvăluiri despre Roger Federer: „Mi-a stricat un an. Dacă nu era 'urâtul ăsta', ar fi fost altfel” 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!