VIDEO „Veteranul” Sir Andy Murray se întoarce! La 35 de ani, l-a eliminat pe Matteo Berrettini după aproape 5 ore de joc

Australian Open 2023 Andy Murray Arena Rod Laver Matteo Berrettini Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 10:15
Data actualizarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 10:26

Australian Open 2023, tur 1: Andy Murray și Matteo Berrettini au oferit meciul zilei la Melbourne: scoțianul s-a impus în cinci seturi, scor 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 (7), 7-6 (6). 

Andy Murray (35 de ani, 66 ATP) l-a învins pe Matteo Berrettini (26 de ani, 14 ATP), producând surpriza primului tur al ediției 2023 în Openul Australian.

De cinci ori finalist la Melbourne, tenismenul scoțian a rezistat admirabil, având în vedere că joacă având un șold metalic. 4 ore și 49 de minute a fost durata completă a meciului, întins pe durata a cinci seturi încheiat scor 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 (7), 7-6 (6). 

Matteo Berrettini a ratat minge de meci, la 5-4 în setul decisiv

  • 72-40 a fost raportul loviturilor direct câștigătoare, favorabil italianului, care a servit 31 de ași. 

„O să simt efortul ăsta toată seara, toată ziua de mâine, dar sunt incredibil de fericit, mândru de mine. Am muncit tare mult în ultimele luni, pentru a mă pregăti. Tenisul pe care l-am jucat în ultimele seturi, mi s-a părut bun din teren, nu știu cum s-a văzut din tribune,” a declarat Andy Murray, în interviul oferit pe suprafața de joc. 

Victoria este și mai impresionantă, dată fiind mingea de meci procurată de italianul Matteo Berrettini, la scorul de 5-4 în setul decisiv. În acel punct, Berrettini a trimis în fileu o minge care părea ușor de expediat în terenul advers. 

În tenacitatea sa caracteristică, Andy Murray a supraviețuit celor mai dificile momente și a revenit, chiar dacă a fost la un singur pas să piardă - pentru prima dată în 18 ani - un meci în care a condus cu 2-0 la seturi. 

A fost cea de-a 50-a victorie semnată de Andy Murray pe tabloul principal al Openului Australian. În turul secund, Andy Murray va juca împotriva jucătorului mai bun din confruntarea Thanasi Kokkinakis - Fabio Fognini. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!