EXCLUSIV Dezvăluirea momentului: Federația de Tenis s-a împrumutat pentru a deplasa echipa României în Thailanda, la Cupa Davis

Federatia Romana de Tenis Cupa Davis George Cosac Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 17 Februarie 2023, 16:45
Data actualizarii: Vineri 17 Februarie 2023, 17:06

Echipa României a ajuns să câștige barajul de Cupa Davis din Thailanda în urma unui împrumut făcut pentru a acoperi costurile deplasării în Asia. 

Situația Federației Române de Tenis este departe de a fi bună, după ani la rândul în care a fost lipsită de orice formă de finanțare din bugetul de stat.

Președintele George Cosac a dezvăluit că nu a existat finanțare pentru deplasarea echipei României în Thailanda, pentru barajul câștigat, scor 3-2 la meciuri, în prima parte a lunii februarie, datorită succeselor obținute de Nicholas David Ionel și Filip Jianu. 

România a câștigat barajul cu Thailanda, scor 3-2 la meciuri

După succesul din Thailanda, echipa României va avea de câștigat un play-off cu Taiwan, în luna septembrie, pentru a ajunge în barajul decisiv pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis din 2024. 

„N-am avut finanțare, n-am avut bani de pregătire. În Thailanda s-a mers pe bani împrumutați, pentru că federația nu are încă un buget. Până nu vom avea un buget pe măsura pretențiilor la federație, va fi greu să scoatem campioni pe bandă rulantă,” a declarat președintele FRT, George Cosac, pentru Pro TV și Sport.ro.

Se vrea construirea unui complex de tenis, lângă Arena Națională

Cât despre un plan prin care se încearcă revigorarea tenislui românesc, federația a anunțat pregătirea unui complex de terenuri de tenis, în vecinătatea Arenei Naționale.

„Suntem în discuții să începem dezvoltarea acelei săli cu 6 terenuri, 40 de camere, centru de recuperare, cantină, astfel încât juniorii să poată beneficia de condiții similare cu cele din țările vecine,” a adăugat George Cosac. 


„Nici nu știe să rostească numele acestui medicament!” Reacția tranșantă a lui CTP, întrebat despre dopajul Simonei Halep

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!