Nick Kyrgios a luat în calcul suicidul, după o înfrângere suferită la Wimbledon, în 2019 

Nick Kyrgios suicid Wimbledon Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 16 Iunie 2023, 08:08
Data actualizarii: Vineri 16 Iunie 2023, 08:02

Dezvăluiri cutremurătoare, făcute de finalistul ediției 2022 a competiției de la Wimbledon. 

Cu doar trei ani înainte de a ajunge în finala turneului de la Wimbledon, Nicholas Kyrgios a traversat cea mai întunecată perioadă a vieții sale.

Tenismenul australian s-a internat într-un centru psihiatric, după eliminarea suferită în turul secund al ediției 2019 a turneului de la Wimbledon, în favoarea spaniolului Rafael Nadal

Nick Kyrgios s-a gândit să se sinucidă, după eliminarea suferită în turul 2, la Wimbledon 2019

„Mă gândeam serios la suicid. Pierdusem la Wimbledon, m-am trezit, iar tatăl meu stătea în pat și plângea. Atunci m-am trezit și mi-am spus: 'Ok, nu mai pot să fac asta.' 

Am ajuns într-un centru psihiatric din Londra, pentru a-mi rezolva problemele. Beam, abuzam de droguri, mi-am pierdut complet relația cu familia și m-am înstrăinat de prieteni. 

Se vedea că sunt în dureri, întregul meu braț era acoperit de cicatrici. Atunci mi-am luat un tricou cu mâneci lungi, care să acopere totul. Acea presiune, de a avea toți ochii ațintiți pe mine, nu o puteam gestiona. Uram felul de persoană care eram,” dezvăluie Nick Kyrgios, la câțiva ani distanță, notează The Guardian declarația făcută de tenismenul australian, în serialul Break Point. 

2022, cel mai bun an din cariera tenismenului Nick Kyrgios

Din fericire, Nick Kyrgios a trecut cu brio peste perioada dificilă din 2019 și mărturisește că simte o maturizare a sa inclusiv în plan profesional, nu doar personal. 

„M-am confruntat cu multe lucruri în ultimii ani, dar acum sunt în pace cu mine însumi. Nu mă stresez pentru nimic, nu am griji, despre asta e schimbarea mea. 

Uneori, petreceam până la 4 dimineața la Miami în ziua meciului și încă reușeam să joc decent, dar acum, cu trecerea timpului, încerc să mă relaxez și să dorm nopțile,” a declarat Nick Kyrgios, în primăvara anului 2022.

Sezonul anterior marchează stagiunea în care Nick Kyrgios a devenit, în premieră, campion de Grand Slam, grație victoriei semnate alături de prietenul său din copilărie, Thanasi Kokkinakis, în proba de dublu masculin a întrecerii de la Melbourne.

În plus, 2022 a fost anul în care Kyrgios a jucat prima sa finală de turneu de mare șlem, în proba de simplu, pe iarba complexului All England Lawn Tennis & Croquet Club, de la Wimbledon. 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 a fost scorul ultimului act, adjudecat de Novak Djokovic. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!