finala Wimbledon 2022 Novak Djokovic Nick Kyrgios finala Wimbledon 2022 Novak Djokovic Nick Kyrgios Wimbledon Wimbledon 2022 Tenis

VIDEO Finala Wimbledon 2022, Novak Djokovic - Nick Kyrgios 4-6, 6-3, 6-4, 7-6. Sârbul, campion la Wimbledon pentru a 4-a oară la rând!

Novak Djokovic a devenit pentru a șaptea oară campion al turneului de la Wimbledon, reușind să îl învingă pe Nick Kyrgios, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3). 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Iulie 2022, 19:10
Data actualizarii: Duminica 10 Iulie 2022, 19:29

Finala Wimbledon 2022
Novak Djokovic - Nick Kyrgios 4-6, 6-3, 6-4, 7-6

Game, set, meci și al șaptelea titlu pentru Novak Djokovic, pe iarba de la Wimbledon!

După 3 ore de joc, Djokovic îl înfrânge pe Kyrgios și ajunge la 21 de titluri de mare șlem. 

Novak Djokovic câștigă al patrulea titlu consecutiv la Wimbledon și îl egalează pe americanul Pete Sampras la numărul de trofee adjudecate în Grand Slam-ul londonez. Doar Roger Federer, cu 8 titluri la Wimbledon îi întrece pe cei doi. 

Clasamentul titlurilor de mare șlem cucerite all-time

  1. Rafael Nadal, 22 de trofee
  2. Novak Djokovic, 21 de trofee
  3. Roger Federer, 20 de trofee

Novak Djokovic joacă primul tiebreak în ediția 2022 a turneului de la Wimbledon. 

Niciun break în setul 4, iar Nick Kyrgios are șansa unui break care i-ar conferi setul. Novak Djokovic va servi pentru egalare și a trimite setul în prelungiri. 


Game și set 3, Novak Djokovic! Sârbul, simbol al eficienței în setul 3, pe care l-a jucat răbdător și a reușit break-ul tocmai în game-ul 9. Djokovic încheie cu un hold în prelungiri și trece în avantaj la seturi, după două ore de joc. 

Un moment relevant psihologic al finalei se joacă la 4-4 în setul 3: Kyrgios a avut trei mingi de game, dar a comis o dublă greșeală când s-a văzut egalat la 40, iar Djokovic fuge cu break-ul, având șansa de a servi pentru a conduce la seturi. 


Game și set 2, Novak Djokovic! Deși a avut trei mingi de break consecutive la scorul de 5-3, Nick Kyrgios a ratat șansa relansării setului, într-o manșă în care Novak Djokovic a capitalizat pe seama primelor emoții arătate în joc de australian.

Novak Djokovic face break la zero în game-ul patru al setului secund. Este prima dată, în 3 meciuri, când Djokovic face break pe serva lui Kyrgios. Australianul pare să fi scăzut din nivelul de concentrare, pe moment, în timp ce sârbul joacă mai curajos în prima parte a acestui set. 


Game și prim set, Nicholas Kyrgios! Tenismenul australian face un set aproape perfect, în care a servit 7 ași și a câștigat 80% din punctele jucate cu prima servă. În plus, Kyrgios a comis 4 erori neforțate, mai puține decât Djokovic, cu 5 în manșa întâi. 

Început de finală extraordinar pentru australianul Nick Kyrgios. A servit 4 ași, totalizând 10 winnere în primele 20 de minute ale jocului. Tenisul variat, care i-a tăiat din ritm și timpul de replică lui Djokovic se dovedește câștigător în prima jumătate de set. 


Ediția 2022 a turneului de la Wimbledon propune ca finală a competiției individual masculine un duel între Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) și Nicholas Kyrgios (27 de ani, 40 ATP)

Dacă Nick Kyrgios a ajuns pentru prima oară într-o finală de Grand Slam, în proba de simplu, Novak Djokovic caută al 7-lea titlu pe iarba londoneză, care ar însemna egalarea performanței lui Pete Sampras. 

Dacă va câștiga, Novak Djokovic va egala numărul de titluri câștigate de Pete Sampras la Wimbledon, 7

Novak Djokovic a pierdut cinci seturi până în ultimul act, dintre care două în cea mai dificilă partidă jucată în acest an la Wimbledon, sfertul de finală cu Jannik Sinner. Kwon, Kokkinakis, Kecmanovic, Van Rijthoven, Sinner și Norrie sunt jucătorii învinși de Djokovic pentru a atinge finala la Wimbledon în 2022.

De partea opusă a fileului, Nick Kyrgios a jucat doar cinci meciuri, profitând de retragerea spaniolului Rafael Nadal, în faza semifinalelor. Și australianul însă a pierdut tot cinci seturi, două în optimea de finală cu Brandon Nakashima, iar alte două în primul tur, în care a fost aproape să piardă în fața unui beneficiar de wildcard. Jubb, Krajinovic, Tsitsipas, Nakashima și Garin sunt jucătorii de care Kyrgios a trecut la Wimbledon 2022. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!