Tenis

„Să nu ne păcălim!” Rafael Nadal, resemnat în marea luptă pentru Grand Slam-uri cu Novak Djokovic

Rafael Nadal îl vede pe actualul lider ATP favorit să își încheie cariera având cele mai multe titluri de mare șlem din istoria ATP. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 09:08
Data actualizarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 09:18

La egalitate cu Novak Djokovic și Roger Federer în topul clasamentului all-time care numără titlurile de mare șlem în ATP, Rafael Nadal tinde să fie realist și admite că actualul lider mondial, Novak Djokovic are cele mai mari șanse de a-și încheia cariera pe prima poziție a acestei ierarhii.

Numărul 1 ATP a avut șansa de a-i întrece pe Rafael Nadal și Roger Federer în finala US Open 2021, dar a pierdut-o în minimum de seturi, în fața lui Daniil Medvedev. Djokovic ar putea trece pe lângă o a doua șansă - posibil la fel de bună - în cazul în care nu se va vaccina, pentru a putea juca la Australian Open

Rafael Nadal: „Federer este unde este, eu sunt unde sunt, iar Djokovic e într-un moment bun.”


„Djokovic este cel mai bine poziționat să devină jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam. Nu trebuie să ne păcălim. Federer este unde este, iar eu sunt unde sunt. Cu toate acestea, Djokovic joacă bine și este într-un moment bun.

Aceasta este realitatea și nu o putem ignora. Nu știm ce se va întâmpla peste nouă luni, dar el este favoritul în acest moment,” a declarat Nadal pentru Vamos de Moviestar+, notează Eurosport

Cu 9 trofee cucerite la Melbourne, dintre care trei în ultimele trei sezoane, totul în recomandă pe Novak Djokovic ca prim favorit în ediția 2022 a Openului Australian. Organizatorii turneului au făcut clar însă faptul că nu vor face nicio excepție pentru jucătorii nevaccinați, dorindu-și derularea unui turneu exclusiv cu persoane vaccinate, astfel încât accesul spectatorilor să nu fie restricționat. 

Modifică setările cookies