Maratonistul tenisului! După cel mai lung meci din istorie, Isner a bifat acum și cel mai lung tie-break

John Isner ATP Dallas Nicolas Mahut Reilly Opelka Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Februarie 2022, 15:24
Data actualizarii: Duminica 13 Februarie 2022, 15:26

Americanul a pierdut în fața compatriotului Reilly Opelka în semifinalele turneului ATP de la Dallas.

Tenismanul american Reilly Opelka, care a reuşit 39 de aşi, s-a impus cu 24-22 sâmbătă în cel mai lung tie-break din istoria ATP Tour începând din 1990 şi a câştigat meciul cu compatriotul său John Isner în semifinalele turneului de la Dallas, informează AFP.

Meciul dintre doi jucători care excelează la capitolul serviciu a fost câştigat cu 7-6 (9/7), 7-6 (24/22) de Opelka, cap de serie N.2 la acest turneu.

Opelka: ”Am pierdut firul”

"Am pierdut firul", a spus zâmbind Opelka despre acest tie-break de legendă. "La un moment dat, era 21 egal. N-am mai văzut niciodată aşa ceva, însă dacă trebuia să se întâmple într-o zi, a fost neapărat în acest meci", a adăugat el.

Isner, 36 de ani, cap de serie N.3, nu a reuşit decât 21 de aşi, de aproape două ori mai puţin decât Opelka, şi, la fel ca adversarul său, nu a avut nicio minge de break de salvat.

Meciul de poveste Isner-Mahut, încheiat după 70-68 în setul al cincilea

Isner, acum locul 26 ATP, a câştigat cel mai lung meci din istoria tenisului, un maraton de unsprezece ore, întins pe trei zile, în 2010 la Wimbledon contra francezului Nicolas Mahut (70-68 în setul cinci).

Opelka, locul 23 mondial, va viza duminică un al treilea titlu în circuit împotriva unui alt american, Jenson Brooksby. Acesta l-a învins în semifinală pe compatriotul său Marcos Giron în trei seturi, 6-4, 6-7 (4/7), 7-6 (7/5).

Ultimul turneu ATP la care toţi semifinaliştii au fost din Statele Unite a fost cel de la San Jose (California), din 2004, încheiat cu victoria lui Andy Roddick.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!