VIDEO John Isner s-a retras din tenis cu lacrimi în ochi. Câți ași a servit în întreaga carieră de profesionist

John Isner asi serviti record de asi in tenis US Open 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 01 Septembrie 2023, 08:45
Data actualizarii: Vineri 01 Septembrie 2023, 08:51

John Isner a condus cu 2-0 la seturi și a reușit 94 de lovituri direct câștigătoare, în ultima partidă oficială a carierei sale. 

John Isner (38 de ani, 157 ATP) a jucat ultimul meci oficial din cariera sa de tenismen profesionist, începută în anul 2007. 

Tenismenul din Carolina de Nord a fost întrecut de compatriotul său, Michael Mmoh (25 de ani, 89 ATP), în turul doi al competiției de la US Open, la capătul unei partide epuizante, de cinci seturi, încheiate cu un set decisiv ajuns în tiebreak. 

John Isner a servit 14,470 de ași în cei 17 ani de activitate

Mmoh i-a stricat petrecerea lui Isner, care a început mai bine și a condus cu 2-0 la seturi, scor 6-3, 6-4. 

Mai tânăr cu 13 ani, Mmoh a câștigat două din următoarele trei seturi la tiebreak, impunându-se cu 7-6 (3), 6-4, 7-6 (7), după 3 ore și 57 de minute de joc.

Isner a reușit 48 de ași în ultimul meci al carierei, care a durat 4 ore fără 3 minute

„Uriașul” John Isner, cu o înălțime de 2,08 metri, a reușit 48 de ași în ultima partidă oficială jucată, ajungând la un total de 14,470 de ași serviți în întreaga carieră, un record absolut în tenis.

În ciuda celor 94 de lovituri direct câștigătoare bifate în meciul cu Mmoh, Isner s-a văzut nevoit să recunoască superioritatea adversarului său.

După încheierea meciului pierdut în turul secund al Openului American, John Isner a declarat, cu lacrimi în ochi: „De asta am muncit toată viața, pentru a putea să joc într-o atmosferă precum aceasta.

Desigur, nu o să le câștig pe toate, dar să joc în fața acestui public și să am parte de o astfel de susținere e deosebit. Vă mulțumesc,” a spus John Isner în fața americanilor. 

John Isner, pentru totdeauna în istoria tenisului: a câștigat cel mai lung meci jucat vreodată

  • În ediția 2016 a Cupei Davis, John Isner a reușit să trimită o servă cu viteza de 253 km/h. 

Dincolo de recordul de ași serviți, John Isner este cunoscut în istoria tenisului pentru faptul că a câștigat cel mai lung meci jucat vreodată. Isner l-a învins pe Mahut după 11 ore și 5 minute de joc derulat pe parcursul a trei zile diferite.

Partida încheiată cu scorul de 70-68 la game-uri, în setul decisiv, a avut loc în ediția 2010 a competiției de mare șlem de la Wimbledon.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!