ATAC FURIBUND | Ion Tiriac: "Eu sunt atat de inteligent incat imi dau seama cand sunt prost! Dar Pique e handicapat!" 

ATAC FURIBUND | Ion Tiriac: "Eu sunt atat de inteligent incat imi dau seama cand sunt prost! Dar Pique e handicapat!" 

Ion Tiriac nu il simpatizeaza pe fundasul central al Barcelonei, Gerard Pique. 

Ion Tiriac si-a exprimat nemultumirile cu privire la situatia tenisului din Madrid. Intai, miliardarul roman a lasat de inteles ca nu mai doreste sa fie presedintele turneului ATP Masters 1000 din capitala Spaniei, iar in al doilea rand i-a criticat pe organizatorii Cupei Davis, printre care se numara si Gerard Pique, acuzandu-i ca ar fi „handicapati” pentru modificarea formatului competitional.

”Uite, handicapatii astia au vandut singurul bun de valoare pe care il avea Cupa Davis (n.r. sistemul acasa-deplasare). Vinzi Cupa Davis dupa 120 de ani. Am fost singurul care s-a ridicat si le-am spus ca eu sunt atat de inteligent incat imi dau seama cand sunt prost. Si cand sunt prost, il las pe altul sa imi faca treaba,” a spus Ion Tiriac intr-un dialog cu Virgil Stanescu pentru SportsED Talks, iritat de schimbarea efectuata. 

Ion Tiriac si Simona Halep, nemultumiti de schimbarile de format competitional aplicate Cupei Davis si Fed Cup


Cupa Davis 2019 a fost prima editie care s-a desfasurat conform noului format competitional, care presupune o locatie unica si doar sapte zile de concurs, spre deosebire de vechiul format, care se intindea pe durata unui an. Sistemul confruntarilor a trecut de la 3/5 seturi intr-un meci la 2/3, iar pentru a se califica, o echipa are acum nevoie de numai doua puncte obtinute.

Partidele de simplu sunt in numar de doua, spre deosebire de patru, cum presupunea formatul original al Cupei Davis, iar partida de dublu se joaca abia la finele partidelor de simplu, fapt care face meciurile de dublu sa fie ori decisive, ori fara miza. 

"I-am spus: extraordinar ce faci la tenis, stii mult tenis, asa cum si eu stiu mult fotbal. Am vorbit cu FIFA, vreau penalty-ul sa se bata cu capul si nu a inteles cum cu capul. Nici eu nu inteleg cum vede el tenisul", a relatat Ion Tiriac istoria unui dialog cu acelasi Gerard Pique. 

Gerard Pique este unul dintre principalii actionari ai companiei Kosmos, grupare care a preluat drepturile de organizare ale Cupei Davis, schimbandu-i drastic formatul competitional. Societatea gestionata partial de Pique va investi in urmatorii douazeci si cinci de ani trei miliarde de dolari in aceasta competitie. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Comisia Europeană solicită o ”frână de urgență” în privința călătoriilor din India
BRAT
Modifică setările cookies