Wimbledon 2021 Italia campioana europeana Matteo Berrettini UEFA euro 2020 Tenis

Intrus printre campioni! :) Finalistul Wimbledon, Matteo Berrettini si-a facut de cap alaturi de echipa nationala a Italiei pe autobuzul care a facut turul Romei

Finalistul turneului de la Wimbledon, Matteo Berrettini s-a bucurat de un loc VIP in turul Romei facut de Squadra Azzurra. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 13 Iulie 2021, 14:14
Data actualizarii: Marti 13 Iulie 2021, 14:21

Italia a fost privilegiata sa joace doua finale de relevanta majora duminica, in data de 11 iulie, iar Matteo Berrettini a fost implicat, intr-un fel sau altul, in ambele. 

Intai, tenismenul nascut la Roma a jucat in finala de la Wimbledon, pierduta in patru seturi in favorea liderului ATP, Novak Djokovic, scor 7-6, 4-6, 4-6, 3-6. La nici trei ore de la incheierea ceremoniei de premiere, Berrettini s-a deplasat spre Stadionul Wembley, unde a urmarit, alaturi de prietena sa, Ajla Tomljanovic finala UEFA EURO 2020 dintre selectionatele Angliei si Italiei. 

  • Intrus printre campioni! :) Finalistul Wimbledon, Matteo Berrettini si-a facut de cap alaturi de echipa nationala a Italiei pe autobuzul care a facut turul Romei

"Am vrut sa vad pe viu acest meci pentru a incerca sa indepartez dezamagirea. A fost distractiv; am fost mai emotionat decat parintii mei in timpul finalei de la Wimbledon," a declarat Matteo Berrettini, potrivit FirstSportz, caruia i-a fost luat un interviu pe suprafata de joc a stadionului Wembley imediat dupa incheierea loviturilor de departajare.

Berrettini nu doar a acordat interviuri pe teren, dar s-a urcat impreuna cu lotul Squadrei Azzurra pe autobuzul care a facut turul Romei cu trofeul cucerit la Londra. Nu mai putin important, Matteo Berrettini a fost premiat de prim-ministrul Italiei in aceeasi festivitate cu jucatorii echipei nationale de fotbal. 

Saptamana 5-12 iulie a fost istorica pentru sportul italian, nu doar ca rezultat al campionatului european de fotbal castigat, ci si prin performanta de a trimite primul jucator de tenis in finala turneului de la Wimbledon in 144 de ani de istorie. 

Modifică setările cookies