Simona Halep Ons Jabeur live Simona Halep Ons Jabeur Dubai Simona Halep WTA Dubai Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Simona Halep o bate pe Ons Jabeur (10 WTA) și se califică în semifinalele turneului WTA 500 de la Dubai! Ostapenko, următoarea adversară

Simona Halep a învins-o pe ocupanta locului 10 WTA și s-a calificat în semifinala în care o va întâlni pe Jelena Ostapenko. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Februarie 2022, 17:45
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 09:21

Simona Halep - Ons Jabeur 6-4, 6-3

Jocul Simonei Halep convinge tot mai des în fazele superioare ale circuitului WTA. Fără antrenor, sportiva din România găsește la 30 de ani echilibrul între experiență și motivație și bifează o victorie importantă în fața unei jucătoare din top 10 WTA. 

Halep a învins-o pe Ons Jabeur în 80 de minute de joc și s-a calificat în a treia semifinală a carierei la Dubai, turneu pe care l-a mai câștigat de două ori și de fiecare dată când a depășit faza ultimelor opt jucătoare. 

Simona Halep va juca în semifinale contra Jelenei Ostapenko. Scorul întâlnirilor directe dintre Simona Halep și Jelena Ostapenko este egal, 1-1. Partida va avea loc vineri, 18 februarie. 

Pentru cele trei succese bifate până acum la Dubai, Simona Halep va primi un cec în valoare de €33,039.

Set 2:

6-3: Game, set & meci, Simona Halep! Victorie pentru sportiva din România, în 80 de minute de joc, în care a lovit de 9 ori direct câștigător și a comis doar 17 erori neforțate, în comparație cu cele 45 ale adversarei sale. 

5-3: Jabeur supraviețuiește pentru moment în meci, dar va înfrunta serva Simonei Halep, pentru a rămâne în meci. 

5-2: Simona Halep, la un game de calificarea în semifinale. 

4-2: Halep reușește break-ul, iar victoria se apropie cu pași repezi. 

3-2: Simona Halep urcă la fileu și încheie game-ul cu un voleu-drive, după ce a reușit să salveze mingi de break ale tunisiencei. 

2-2: Halep face break-ul și relansează setul. 

1-2: Simona Halep reduce din diferență și trece peste o ușoară pasivitate în startul setului. 

0-2: Jabeur confirmă break-ul. 

0-1: Break, Ons Jabeur, în startul setului doi. 

Set 1: 

6-4: SET, SIMONA HALEP! Sportiva din România muncește din greu pentru acest ultim break, care îi conferă avantajul pe tabelă. Jabeur încheie setul cu o eroare neforțată în fileu, înregistrând mari oscilații de formă între game-uri, pe parcursul acestei manșe. 

5-4: Simona Halep nu reușește să închidă setul, pierzându-și serva și permițându-i tunisiencei să servească, la reluare, pentru a împinge setul în prelungiri. 

5-3: Ons Jabeur a rezistat în set, câștigând cu greutate acest game, dar Simona Halep a cucerit inimile spectatorilor, după ce a câștigat un punct rarisim, grație unui passing shot de forehand aproape imposibil. 

5-2: Simona Halep urcă în teren și lovește cu forehand-ul direct câștigător pentru a se desprinde la trei game-uri în față, în setul întâi. 

4-2: Break, Simona! Jabeur lovește un slice de rever în fileu, la finalul unui punct în care a părut să nu mai reziste intensității fizice imprimate de Simona Halep. 

3-2: Simona Halep servește solid și încheie game-ul după prima egalitate la patruzeci. 

2-2: Ons Jabeur preia inițiativa și egalează, după un game în prelungiri. 

2-1: Rebreak fără punct pierdut pentru Ons Jabeur.  

2-0: Doar două puncte pierdute de Simona Halep în primele două game-uri ale partidei. Un start convingător de partidă pentru sportiva din România. 

1-0: Break la 15 pentru Simona Halep. 

Învingătoarea acestui meci va juca în semifinale contra Jelenei Ostapenko. Sportiva din Letonia a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova, după aproape 3 ore de joc, scor 5-7, 7-5, 7-6 (11-9). 


Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) s-a calificat în sferturile turneului WTA 500 de la Dubai, apropiindu-se la trei victorii de a bifa cel de-al treilea titlu câștigat în Emiratele Arabe Unite. 

Sportiva din România o va înfrunta în faza ultimelor opt jucătoare pe Ons Jabeur, din Tunisia (27 de ani, 10 WTA), cu care împarte un scor egal în meciurile directe, 1-1. 


Învingătoarea va juca în semifinale împotriva Petrei Kvitova sau Jelenei Ostapenko

Halep și Jabeur s-au duelat la Beijing, în 2018, când jucătoarea din țara noastră s-a retras, după un prim set pierdut cu 6-1 și la Dubai, în optimile din 2020, când Jabeur a cedat, scor 6-1, 2-6, 6-7, la capătul unui meci intens, de două ore. 

Vorbind despre adversara sa din sferturi, Ons Jabeur, Simona Halep a spus în interviul oferit pe suprafața de joc după victoria cu Gabriela Ruse următoarele cuvinte: „Sper să nu mai ajungem iar în tiebreak în setul decisiv, dar îmi amintesc că a fost un meci incredibil, jucat într-o atmosferă extraordinară,” a spus Halep. 

Petra Kvitova ori Jelena Ostapenko va fi numele oponentei din semifinale a câștigătoarei meciului Simona Halep vs. Ons Jabeur. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!