Gabriela Ruse Paula Badosa Gabriela Ruse Gabriela Ruse Simona Halep Tenis WTA Romania WTA Dubai Tenis

VIDEO Gabriela Ruse, revenire imposibilă în fața Paulei Badosa (5 WTA) la Dubai! Va juca cu Simona Halep în optimi

Gabriela Ruse a reușit prima victorie a carierei împotriva unei jucătoare de top 10 WTA, trecând de Paula Badosa, 6-3, 5-7, 6-4. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 14:34
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 15:47

Gabriela Ruse a reușit neverosimilul în primul tur al competiției WTA 500 de la Dubai și a eliminat-o pe spanioloaica Paula Badosa (5 WTA), scor 6-3, 5-7, 6-4. Sportiva din România (59 WTA) a bifat astfel prima sa victorie împotriva unei jucătoare din top 10 mondial. Partida s-a încheiat după 2 ore și 28 de minute de joc. 

Ruse nu învinsese până acum nicio jucătoare din top 30 WTA, dar succesul său confirmă că ascensiunea începută în 2021 - cu primul titlu WTA câștigat la Hamburg și o finală jucată la Palermo -, confirmată cu o victorie pe tabloul Australian Open 2022 poate promite mult pentru viitorul apropiat al carierei sale.

Gabriela Ruse a fost condusă cu 4-1 în setul decisiv

Favorită numărul 3 la câștigarea turneului din Emiratele Arabe Unite, Paula Badosa nu a putut opri revenirea incredibilă a Gabrielei Ruse din setul decisiv, în care Badosa a condus cu 4-1, moment din care a pierdut 2 break-uri la rând și nu a mai pus mâna pe niciun game. 

Gabriela Ruse a încheiat partida cu o lovitură direct câștigătoare de forehand și a izbucnit în lacrimi. În optimi, Ruse va avea șansa unei noi întâlniri directe cu Simona Halep, care o conduce cu 2-0 la meciurile directe.

Partenere în proba de dublu, Simona Halep și Gabriela Ruse au jucat meciuri dezechilibrate la simplu, Halep lăsându-i doar 6 game-uri Gabrielei Ruse în partidele jucate la Transylvania Open, respectiv Summer Set 1.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!