Tenis

VIDEO Gabriela Ruse, revenire imposibilă în fața Paulei Badosa (5 WTA) la Dubai! Va juca cu Simona Halep în optimi

Gabriela Ruse a reușit prima victorie a carierei împotriva unei jucătoare de top 10 WTA, trecând de Paula Badosa, 6-3, 5-7, 6-4. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 14:34
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 15:47

Gabriela Ruse a reușit neverosimilul în primul tur al competiției WTA 500 de la Dubai și a eliminat-o pe spanioloaica Paula Badosa (5 WTA), scor 6-3, 5-7, 6-4. Sportiva din România (59 WTA) a bifat astfel prima sa victorie împotriva unei jucătoare din top 10 mondial. Partida s-a încheiat după 2 ore și 28 de minute de joc. 

Ruse nu învinsese până acum nicio jucătoare din top 30 WTA, dar succesul său confirmă că ascensiunea începută în 2021 - cu primul titlu WTA câștigat la Hamburg și o finală jucată la Palermo -, confirmată cu o victorie pe tabloul Australian Open 2022 poate promite mult pentru viitorul apropiat al carierei sale.

Gabriela Ruse a fost condusă cu 4-1 în setul decisiv

Favorită numărul 3 la câștigarea turneului din Emiratele Arabe Unite, Paula Badosa nu a putut opri revenirea incredibilă a Gabrielei Ruse din setul decisiv, în care Badosa a condus cu 4-1, moment din care a pierdut 2 break-uri la rând și nu a mai pus mâna pe niciun game. 

Gabriela Ruse a încheiat partida cu o lovitură direct câștigătoare de forehand și a izbucnit în lacrimi. În optimi, Ruse va avea șansa unei noi întâlniri directe cu Simona Halep, care o conduce cu 2-0 la meciurile directe.

Partenere în proba de dublu, Simona Halep și Gabriela Ruse au jucat meciuri dezechilibrate la simplu, Halep lăsându-i doar 6 game-uri Gabrielei Ruse în partidele jucate la Transylvania Open, respectiv Summer Set 1.

Modifică setările cookies