Iga Swiatek a primit 'prioritate' în 'duelul' cu Simona Halep la Wimbledon! Anunțul făcut de organizatori 

Simona Halep Iga Swiatek Wimbledon Tenis
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2022, 21:16
Data actualizarii: Vineri 24 Iunie 2022, 21:19

Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie. 

Ediția din acest an a turneului este de-a dreptul inedită, fiind una în care nu se vor acorda puncte, decizie venită din partea WTA și ATP. Anunțul a fost făcut după ce organizatorii Wimbledon au decis interzicerea participării sportivilor din Rusia și Belarus. 

O altă „dilemă” ce a stârnit discuții a fost pentru tenisul feminin, în cazul celei care va juca în primul meci pe arena centrală. În mod tradițional, campioana en-titre dispută primul meci pe arena princială, însă Ashleigh Barty (26 ani), câștigătoarea din 2021 s-a retras. Astfel, Iga Swiatek, liderul WTA, a fost alegerea organizatorilor. 

Iga Swiatek, 'victorie' în fața Simonei Halep! Liderul WTA joacă primul meci pe arena centrală 

Decizia jucătoarei care va disputa primul meci pe arena centrală a stârnit discuții aprinse. Simona Halep (campioană în 2019 la Wimbledon), Iga Swiatek și Serena Williams (jucătoarea cu cele mai multe titluri la Wimbledon) au fost variantele propuse, dar liderul WTA a avut câștig de cauză. 

Iga Swiatek este principala favorită a turneului prin prisma poziției din clasament, astfel că va juca meciul cu Jana Fett (25 ani, 254 WTA) pe arena centrală. 

Nume importante din lumea tenisului precum Ashleigh Barty, Darren Cahill sau Andy Roddick au cerut ca Simona Halep să evolueze pe arena centrală. Argumentul principal a fost legat de faptul că tenismena română a câștigat în 2019, iar în 2020 nu a putut juca din cauză că turneul a fost anulat pe motiv de Covid-19. 

În sezonul trecut, Halep a fost accidentată și nu a participat, astfel că Barty a fost cea care a jucat meciul de deschidere pe arena centrală. Chiar australianca a cerut ca Halep să fie lăsată să joace primul meci pe arena centrală de la Wimbledon, fără succes însă. 

Misiune complicată pentru Simona Halep la Wimbledon 

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) nu a fost avantajată de tragerea la sorți a tabloului principal de la Wimbledon.

Sportiva din România va primi în runda inaugurală replica sfertfinalistei din 2019 și 2021, Karolina Muchova (25 de ani, 82 WTA). Muchova a jucat și semifinală de Grand Slam, la Australian Open, în 2021, dar va fi prima oară când se va duela cu Halep. Serena Williams și Iga Swiatek au avut, în schimb, norocul de a fi repartizate în meciuri cu Harmony Tan (113 WTA) și Jana Fett (254 WTA) în primul tur. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!