Serena Williams US Open 2022 Anett Kontaveit US Open 2022 Flushing Meadows Serena Williams retragere Tenis WTA Tenis

Frenezie la New York! Serena Williams a eliminat numărul 2 WTA, iar visul american continuă. Are culoar către sferturile de finală

Serena Williams a confirmat succesul obținut în primul tur în defavoarea Dankăi Kovinic cu o eliminare a numărului 2 WTA în turul secund. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2022, 08:30
Data actualizarii: Joi 01 Septembrie 2022, 08:41

Serena Williams (40 de ani) a reușit incredibilul și a învins-o pe Anett Kontaveit (26 de ani, 2 WTA), scor 7-6 (4), 2-6, 6-2, în două ore și douăzeci și șapte de minute.

Cu un joc căruia nu i-au lipsit amprentele vintage, Serena Williams a sufocat-o pe oponenta sa încă de la serviciu; americanca a pus în teren unsprezece ași, câștigând 73% din punctele jucate cu prima servă, pe durata partidei. 

Serena Williams, la a doua victorie pe Stadionul Arthur Ashe, umplut până la refuz

Cele 38 de lovituri direct câștigătoare ale Serenei Williams au electrizat cea mai mare arenă de tenis din lume încă o dată (32, pentru Kontaveit), însă diferența a fost minimală, în final, după cum indică totalul punctelor câștigate: 101-100 pentru Serena Williams. 

În turul trei, jucătoarea din Michigan o va înfrunta pe Ajla Tomljanovic (29 de ani, 46 WTA), care a venit la Flushing Meadows confirmând o prezență în sferturile de finală ale întrecerii de categorie WTA 1000 de la Cincinnati.

Serena Williams, șanse mari la calificare în sferturile US Open 2022

După victoria entuziasmantă cu Anett Kontaveit, în care Serena Williams a demonstrat că are și abilitatea fizică de a concura mai bine de două ore la cel mai înalt nivel, speranțele fanilor americani au fost întărite notabil. 

În cele două runde care o separă de o calificare în sferturi, Serena Williams le va întâlni pe Ajla Tomljanovic (46 WTA) și, în cel mai probabil caz, pe Liudmila Samsonova (35 WTA), jucătoare mai puțin intimidante decât Anett Kontaveit. 

Traseul Serenei Williams la US Open 2022 

  • Tur 1: 6-3, 6-3 cu Kovinic
  • Tur 2: 7-6 (4), 2-6, 6-2 cu Kontaveit
  • Tur 3: Tomljanovic
  • Optimi: Samsonova
  • Sferturi: Jabeur
  • Semifinale: Sakkari/ Gauff/ Garcia
  • Finală: Swiatek
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!