Falimentarul Boris Becker, „șocat și rușinat”, la Curtea din Londra: riscă 7 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de patru ori 

Boris Becker Boris Becker faliment Boris Becker inchisoare Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Aprilie 2022, 09:33
Data actualizarii: Sambata 09 Aprilie 2022, 10:17

Boris Becker riscă șapte ani de închisoare pentru infracțiunile pentru care a fost acuzat - nedivulgarea averii și ascunderea de bunuri. 

Boris Becker (54 de ani) a fost găsit vinovat pentru patru acuzații în dosarul insolvenței, conturat în urma falimentului declarat în 2017. Fostul tenismen german a ascuns milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor, informează BBC, bani pe care i-a trimis fostelor soții, Barbara și Lilly. 

Din totalul de 24 de capete de acuzare, Boris Becker a fost achitat de douăzeci dintre acestea, notează DW, dar nedivulgarea averii îl conduce acum pe multiplul campion de Grand Slam în așteptarea unei sentințe care l-ar putea trimite în închisoare.

Boris Becker ar fi ascuns datorii de €825,000 și o proprietate în Germania

Peste trei milioane de lire sterline a fost valoarea împrumutului neplătit de Boris Becker pentru o casă în Mallorca unei bănci din Spania, care l-a declarat falimentar. 

De șase ori campion în turneele de mare șlem, Boris Becker a fost achitat pentru acuzațiile potrivit cărora nu ar fi trimis trofeele pe care le-a scos la licitație și a preferat să nu comenteze verdictul anunțat la Curtea Southwark Crown din Londra. 

Boris Becker a declarat în fața instanței că a fost „șocat” și „rușinat” când a aflat că a fost declarat falimentar, dar nu are în momentul de față nicio garanție că sentința finală, programată pentru 29 aprilie îi va fi favorabilă.

În cel mai negru scenariu, Boris Becker ar urma să primească o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!