Tenis

VIDEO Deschideți șampania! Australienii, răsfățați cu tenis de top din partea lui Nadal și Barty: punctele zilei la Melbourne

Ashleigh Barty și Rafael Nadal au practicat un tenis spectaculos în partidele jucate în turul 2 al Openului Australian. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 09:02
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 09:32

Rafael Nadal și Ashleigh Barty au impresionat în a treia zi de turneul a Openului Australian 2022. Dacă liderul WTA a adunat încă o victorie categorică - 6-1, 6-1 cu Lucia Bronzetti (142 WTA) -, Ash Barty pierzând doar 3 game-uri în primele două partide, Rafa Nadal a semnat o victorie muncită în defavoarea germanului venit din calificări, Yannick Hanfmann (126 ATP). 

În primul set, Rafael Nadal a reușit un passing shot care a adus aminte de primul deceniu al secolului, când sportivul din Spania câștiga unicul său titlu de mare șlem în Australia. Nadal a arătat o dispoziție de joc mulțumitoare, având în vedere problemele acuzate la picior, cu precădere în ultimul an. 

  • Ashleigh Barty - Lucia Bronzetti 6-1, 6-1
  • Rafael Nadal - Yannick Hanfmann 6-2, 6-3, 6-4

Barty și Nadal au făcut show în Arena Rod Laver 

Mai devreme în Arena Rod Laver, Ashleigh Barty a pictat terenul adversarei Lucia Bronzetti cu diverse unghiuri, practicându-și jocul specific, variat până la epuizarea tactică a adversarei. 

Creativitatea australiencei s-a văzut constant de-a lungul partidei, Ash Barty impresionând prin mișcarea fluidă pe suprafața de joc, îmbinată cu alegerile tactice inteligente. Tehnic, puțini ar putea argumenta împotriva faptului că actuala ocupantă a locului 1 WTA este cea mai dotată jucătoare din circuit. 

O mențiune specială în a treia zi de concurs a primit-o Pablo Carreno Busta, care a reușit o lovitură improbabilă, câștigând un punct în timp ce se afla în terenul advers. 

În turul al treilea, Ashleigh Barty se va duela cu o altă sportivă din Italia, Camila Giorgi, în timp ce Rafael Nadal așteaptă câștigătorul meciului dintre Karen Khachanov și Benjamin Bonzi. 

Modifică setările cookies