Sorana Cirstea belinda bencic Tenis WTA US Open 2023 Tenis

VIDEO „La a doua tinerețe,” Sorana Cîrstea se califică în sferturile US Open 2023! Românca a eliminat campioana olimpică

Sorana Cîrstea a învins campioana olimpică în minimum de seturi, pe al doilea stadion al complexului de la Flushing Meadows, Louis Armstrong. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 03 Septembrie 2023, 23:00
Data actualizarii: Duminica 03 Septembrie 2023, 23:57

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 6-3, 6-3


Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 6-3, 6-3. Game, set & meci, Sorana Cîrstea! Românca elimină campioana olimpică, la un tur distanță după ce a învins-o pe Elena Rybakina (4 WTA). 

Sorana Cîrstea își egalează cea mai bună performanță din carieră, după sfertul de finală atins la Roland Garros, în 2009. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 6-3, 5-3 în setul 2. La fel ca în primul set, Sorana Cîrstea ratează prima șansă de a închide setul pe propria servă, amânând deznodământul partidei. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 6-3, 5-2 în setul 2. Răspunsul Soranei Cîrstea nu întârzie. Jucătoarea din Târgoviște va servi pentru a se califica în faza sferturilor de finală ale turneului de mare șlem de la New York. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 6-3, 4-2 în setul 2. Belinda Bencic revine de la 0-40 și face break la scorul de 4-1, negându-i Soranei Cîrstea cele trei șanse de a se desprinde la scorul de 6-3, 5-1. De urmărit reacția româncei, în game-urile următoare.

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 6-3, 2-1 în setul 2. Sorana Cîrstea ratează o minge de break prețioasă, prin care s-ar fi putut desprinde la 6-3, 3-0, iar campioana olimpică relansează startul manșei secunde. 


Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 6-3 în setul 1. „Continuă!”, îi strigă Thomas Johansson Soranei Cîrstea, din lojă, după ce eleva sa a reușit să servească cu succes pentru câștigarea manșei întâi.

Cîrstea este la un set distanță de a-și egala cea mai bună performanță atinsă vreodată în turneele de mare șlem. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 5-3 în setul 1. Sorana Cîrstea va avea a doua șansă de a încheia setul pe propriul serviciu. Momentumul acumulat în primele cinci game-uri a fost domolit de intrarea în meci a Belindei Bencic. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 5-2 în setul 1. Sorana Cîrstea pică primul test încărcat din punct de vedere psihologic al setului; își pierde serviciul în game-ul prin care putea încheia manșa, dar va mai avea minimum o șansă de a termina setul înainte de prelungiri. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 5-1 în setul 1. Bencic se înscrie pe tabela de marcaj, reușind un game la 30. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 5-0 în setul 1. Jucătoarea din țara noastră o face pe campioana olimpică să pară doar o jucătoare mediocră a circuitului și se desprinde la cinci game-uri avantaj, în manșa întâi. Setul întâi e foarte aproape să treacă în contul româncei. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 4-0 în setul 1. Break la 15! Cîrstea returnează imparabil și își trece în cont al doilea break din tot atâtea posibile, în startul optimii de finală. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 3-0 în setul 1. Cîrstea încheie în prelungiri al doilea game pe propria servă în confruntare, iar Thomas Johansson se ridică în picioare și încearcă să o țină conectată la acest start de meci perfect.

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 2-0 în setul 1. Trei mingi de break sunt suficiente pentru ca Sorana Cîrstea să nu scape șansa break-ului obținut devreme în partidă. 

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 1-0 în setul 1. Românca combate un deficit de 0-30 în primul game al partidei și face hold fără a vedea game-ul trimis în prelungiri. 


Sorana Cîrstea (33 de ani, 30 WTA) și Belinda Bencic (26 de ani, 13 WTA) se vor duela, pentru un loc în sferturile de finală ale Openului American, duminică, 3 septembrie, după ora 21:00, pe Stadionul Louis Armstrong.

Partida va începe imediat după încheierea întâlnirii dintre Karolina Muchova și Xinyu Wang, care s-a încheiat cu victoria cehoaicei (10 WTA), scor 6-3, 5-7, 6-1. 

Cîrstea abordează duelul cu Bencic după ce a eliminat-o pe Rybakina, număr 4 mondial

Românca o conduce pe campioana olimpică cu 2-1 la meciurile directe, dar cea mai recentă întâlnire dintre cele două jucătoare s-a încheiat nefericit pentru jucătoarea din țara noastră. Elvețianca s-a impus, chiar în ediția anterioară a US Open, scor 3-6, 7-5, 6-2, deși Cîrstea a condus cu 6-3, 5-3 și a servit pentru calificare, la scorul de 6-3, 5-4. 

În final, Sorana Cîrstea a fost eliminată de Belinda Bencic, scor 6-3, 5-7, 2-6, la capătul a 147 de minute de joc. 

Traseul Soranei Cîrstea la US Open 2023

Sorana Cîrstea (33 de ani, 30 WTA) a pătruns pentru prima oară în carieră în faza optimilor de finală ale Openului American.

Pentru a atinge această performanță, jucătoarea din Târgoviște a trecut fără set pierdut de primele două tururi, în care le-a eliminat pe Kayla Day și pe Anna Kalinskaya, succese confirmate de o victorie răsunătoare, semnată scor 6-3, 6-7 (6), 6-4 în detrimentul Elenei Rybakina


Sorana Cîrstea, apariție spectaculoasă alături de Eugenie Bouchard

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!