rafael nadal Novak Djokovic Tenis ATP US Open 2023 Tenis

GALERIE FOTO Răspunsul elegant oferit de Djokovic, după ce Nadal a presupus că sârbul a fost frustrat până să câștige US Open 2023

Novak Djokovic a evitat conturarea unui conflict de la distanță cu Rafael Nadal. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Octombrie 2023, 11:20
Data actualizarii: Miercuri 11 Octombrie 2023, 11:28

Novak Djokovic l-a lăsat în urmă pe marele rival, Rafael Nadal, în lupta care stabilește numele tenismenului cu cele mai multe titluri de mare șlem cucerite.

Ieșind campion în ediția 2023 a Openului American, tenismenul sârb a ajuns la 24 de victorii în competițiile majore, cu două mai multe decât cele adunate de jucătorul spaniol. 

Novak Djokovic: „Nu sunt de acord, dar nu vreau să-mi exprim opinia, pentru că nu e nevoie să aprofundăm această chestiune.”

După ce Nadal a afirmat că este posibil ca Djokovic să fi reușit aceste succese suplimentare deoarece ar fi fost frustrant pentru jucătorul balcanic să nu aibă mai multe trofee de mare șlem în palmares, „Nole” a răspuns cu eleganță, alegând să nu intre într-un conflict de la distanță.

„I-am văzut comentariile devenite virale. Fiecare are dreptul la propria opinie și să interpreteze celelalte persoane într-un context dat. Asta este tot ce pot spune. Rafa este un mare campion și îl respect, îl apreciez ca atare - ca un mare campion, cel mai mare rival al meu și ca un jucător care a contribuit la modelarea jocului meu și la rezultatele pe care le-am obținut,” a declarat Novak Djokovic, într-un interviu acordat Sportal

„Nu am nicio intenție de a vorbi în termeni negativi despre el sau despre Roger Federer - respectul meu față de ei depășește unele opinii negative pe care le-aș putea avea. Din nou, asta este opinia lui Rafa și eu, desigur, nu sunt de acord. Am propria mea opinie, dar nu o voi împărtăși pentru că nu vreau să mergem mai adânc în chestiunea asta. Nu este nevoie,” a adăugat sârbul. 

Rafael Nadal: „Mi-ar fi plăcut să fiu eu tenismenul cu cele mai multe titluri de mare șlem, dar nu mă frustrează că cineva este mai bun decât mine.”

„Nu simt nimic când îl văd pe Djokovic câștigând. Mi-ar fi plăcut să fiu eu tenismenul cu cele mai multe Grand Slamuri din istorie, despre asta este sportul, dar nu este o obsesie, nu mă frustrează că cineva este mai bun decât mine.

Cred că, în limita posibilităților mele, am făcut tot posibilul pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine pentru mine. Cred că ar fi fost frustrant pentru Djokovic să nu reușească acest lucru și poate de aceea a reușit. 

A avut capacitatea de a-şi duce ambiția la maximum. Şi eu am fost ambițios, dar cu o ambiție sănătoasă, care mi-a permis să văd lucrurile în perspectivă, să nu mă enervez prea mult când lucrurile nu au mers bine pentru mine pe teren. Nu pot să fiu frustrat cu 22 de titluri de mare șlem în palmares,” a declarat Rafael Nadal pentru Movistar. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!