Serena Williams retragere Serena Williams al doilea copil Serena Williams fiica Serena Williams mama Tenis

De ce se retrage, de fapt, Serena Williams, deși nu vrea să renunțe la tenis: decizia are legătură cu Iehova și cu fiica sa

Serena Williams vrea să își lărgească familia, iar fiica sa, Olympia se roagă lui Iehova pentru a avea o soră mai mică. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 August 2022, 12:00
Data actualizarii: Joi 11 August 2022, 11:29

La 41 de ani fără două luni, Serena Williams a anunțat că se va retrage din tenis, după încheierea parcursului său în ediția 2022 a Openului American, fixat pentru perioada 29 august - 11 septembrie. 

Unul dintre marile regrete cu care Serena Williams ar putea să rămână este inabilitatea de a egala recordul absolut al titlurilor de Grand Slam cucerite în tenisul feminin, în prezent americanca având 23, cu unul mai puțin decât Margaret Court. 

Serena Williams: „Nu am vrut niciodată să aleg între tenis și familie. Nu cred că e corect.”

Până la concluzia carierei sale prestigioase în tenisul mondial, Serena Williams a mărturisit că dorința de a-și lărgi familia este unul dintre motivele care stau la baza retragerii sale din tenis. „Nu vreau să rămân însărcinată din nou fiind jucătoare activă de tenis,” a anunțat Serena Williams, care a povestit și despre cuvintele Olympiei, încântată de gândul de a avea o soră mai mică. 

„În această dimineață, împreună cu fiica mea, Olympia, care împlinește cinci ani în această lună, ne îndreptam pentru a-i prelua pașaportul. Stăteam în mașină, iar ea folosea o aplicație educativă. Robotul a întrebat-o: ce vrei să fii când vei fi mare? Nu știa că o ascult, dar am auzit-o șoptindu-i telefonului: vreau să devin o soră mare. 

Olympia spune asta des, chiar dacă știe că aud. Uneori, înainte de culcare, se roagă lui Iehova ca să-i aducă o soră mai mică. Nu vrea să audă de un frățior! Eu sunt cea mai mică dintre cinci surori, iar ele sunt eroinele mele, așadar acesta se simte ca unul dintre momentele în care trebuie să ascult cu mare atenție. 

Credeți-mă, nu am vrut niciodată să aleg între tenis și familie. Nu cred că e corect. Dacă eram bărbat, nu aș fi scris asta, pentru că aș fi continuat să joc și să câștig, în timp ce soția mea ar fi depus efortul fizic de a ne lărgi familia. 

Am ezitat în a admite că trebuie să mă îndepărtez de tenis. E ca un subiect tabu pentru mine. Când îl aud, încep să plâng. Cred că singura persoană cu care am vorbit despre aceasta e psihoterapeutul meu,” a transmis Serena Williams, potrivit Vogue

Familia Williams este cunoscută pentru apartenența la organizația religioasă „Martorii lui Iehova.”

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies