Serena Williams Simona Halep Tenis Tenis

Visul Serenei Williams, spulberat de Simona Halep. Ce scrie L'Equipe după retragerea americancei

Fostul lider WTA Serena Williams, care va împlini 41 de ani în luna septembrie, a anunțat că "numărătoarea inversă a început", iar în curând se va retrage din tenis.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 August 2022, 22:02
Data actualizarii: Marti 09 August 2022, 22:02

Americanca lasă în urmă o carieră impresionantă. A petrecut 319 săptămâni pe primul loc mondial în tenisul feminin, a cucerit în total 73 de titluri WTA și 23 de trofee de Grand Slam: 7 la Australian Open, 3 la Roland Garros, 7 la Wimbledon și 6 la US Open.

L'Equipe amintește de finala de la Wimbledon câștigată de Simona Halep în fața Serenei Williams

Ultimul trofeu major cucerit de Serena Williams a fost în 2017, la Australian Open. De atunci, sportiva din SUA a încercat să mai adauge încă unul pentru a egala recordul all-time deținut de Margaret Court, care a câștigat nu mai puțin de 24 de titluri de Grand Slam.

După Australian Open 2017, Serena a mai disputat patru finale de Grand Slam, însă pe toate le-a pierdut. Prestigioasa publicație franceză L'Equipe i-a dedicat un material special americanci, în care a scris și despre ultimul act de la ediția din 2019 a Wimbledon, când Serena Williams a fost învinsă clar de Simona Halep, scor 2-6, 2-6.

"La Wimbledon 2019, Serena Williams a fost neputincioasă în fața demonstrației lui Halep. S-a trezit anesteziată în fața Simonei, care era a șaptea în lume. Românca și-a pus perfect în aplicare planul și a dominat-o pe americancă în 55 de minute.

Serena a comis 26 de erori neforțate, spre deosebire de cele trei ale adversarei. A recunoscut ulterior că a forțat prea mult: 'Am încerecat să lovesc mult prea tare, am riscat mult prea mult, iar ea a returnt o mulțime de mingi'", a notat L'Equipe.

  • 94.588.910 de dolari este suma câștigată de Serena Wiliams din tenis

Finalele în care Simona Halep a ratat titlul 24 de Grand Slam

  • Wimbledon 2018: vs Angelique Kerber 3-6, 3-6
  • US Open: vs Naomi Osaka 2-6, 4-6
  • Wimbledon 2019: vs Simona Halep 2-6, 2-6
  • US Open 2019: vs. Bianca Andreescu 3-6, 5-7

Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis

Serena Williams a anunțat că se retrage din tenis, urmând ca evenimentul să se producă în următoarele săptămâni, probabil după US Open. 

"Vine un moment în viață în care trebuie să te îndrepți într-o altă direcție. Acel moment este întotdeauna dificil, când iubești ceva atât de mult. Numai Dumnezeu știe cât iubesc tenisul.

Dar acum, numărătoarea inversă a început. Trebuie să mă focusez pe ideea de a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale, să descopăr o altă Serena. Mă voi retrage în următoarele săptămâni", a scris Serena Williams pe contul de Instagram. 

Modifică setările cookies