"Daca nu se va gasi un vaccin, sezonul 2020 e terminat" | DE CE nu doar Wimbledon, ci intregul sezon de tenis pe iarba va fi ANULAT

Simona Halep Anulare Wimbledon Tenis ATP Tenis coronavirus Wimbledon 2020 Tenis HALEP - WILLIAMS 6-2, 6-2 | Prima reactie a Simonei Halep dupa ce a devenit REGINA IN ANGLIA! "E visul mamei mele! Mi-a zis ca trebuie sa castig Wimbledon daca vreau sa insemn ceva in tenis!"
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Martie 2020, 19:06
Data actualizarii: Luni 30 Martie 2020, 19:47

Sezonul de tenis al anului 2020 nu va cuprinde niciun meci jucat pe iarba, potrivit unui insider al forului decizional ATP.

Vicepresedintele Federatiei Germane de Tenis, Dirk Hordorff le-a transmis in premiera jurnalistilor francezi L'Equipe vestea anularii Wimbledonului, dar si a intregului sezon pe iarba.

Programata intre 8 iunie - 11 iulie, stagiunea de iarba, care ar fi trebuit sa se incheie odata cu turneul de la Wimbledon va fi anulata complet, la fel ca sezonul de zgura, cauza fiind aceeasi - raspandirea globala a virusului SARS-CoV-2. Spre deosebire insa de turneul de la Roland Garros, Wimbledonul nu va beneficia de posibilitatea reprogramarii in toamna, din motive climatice. 

"Nu se va putea juca la Wimbledon in septembrie sau octombrie, pentru ca iarba va fi prea umeda"


"S-a decis deja ca turneele pe iarba sa nu se joace; asteptam anuntul oficial al celor de la Wimbledon miercuri, dar nu sunt zvonuri: vor anunta anularea competitiei. E probabil singura decizie posibila. Vom putea juca la Roland Garros in septembrie sau octombrie, dar nu si la Wimbledon, pentru ca iarba va fi prea umeda," a explicat vicepresedintele FGT pentru L'Equipe, sugerand riscurile mari de accidentare la care s-ar expune jucatorii.

"Nu stiu daca se va mai juca tenis in 2020. Daca nu se va gasi un vaccin ori medicament, sezonul e terminat. Va puteti imagina oameni calatorind pentru un turneu de tenis? Spectatori, jucatori, antrenori, fizioterapeuti, arbitri... astazi sunt lucruri mai importante decat tenisul," a completat Dirk Hordorff, vicepresedinte FGT si antrenor al numarului 93 ATP, Vasek Pospisil. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!