"O CRUCE PESTE WIMBLEDON!", a titrat L'Equipe pe prima pagina la 12 ore dupa anularea turneului | Cand s-ar putea relua circuitele ATP si WTA in 2020

"O CRUCE PESTE WIMBLEDON!", a titrat L'Equipe pe prima pagina la 12 ore dupa anularea turneului | Cand s-ar putea relua circuitele ATP si WTA in 2020

Cotidianul L'Equipe a surprins corect impactul emotional pe care l-a avut anularea Wimbledonului asupra lumii tenisului.

"O cruce peste Wimbledon," a titrat cotidianul francez L'Equipe pe prima pagina a ziarului publicat la circa 12 ore dupa decizia anularii editiei 2020 a Grand Slam-ului londonez.

A fost prima data in istoria celui mai longeviv turneu din istoria tenisului cand anularea unei editii nu a fost cauzata de un razboi mondial, prin urmare reactiile de tristete puternica ale jucatorilor au fost naturale: "Pasesc acum pe strada amintirilor alaturi de prosoapele mele de la Wimbledon. Odihneste-te in pace, Wimbledon 2020," a scris Bethanie Mattek-Sands, numar 20 WTA la dublu, cvintupla campioana de Grand Slam in proba de dublu feminin.

Sezonul 2020 de tenis ar putea reveni in data de 13 iulie 


Decizia AELTC inseamna pentru sezonul de tenis insa anularea intregului sezon de iarba, dupa ce in data de 18 martie oficialii WTA si ATP decideau anularea sezonului de zgura, cu exceptia turneului de la Roland Garros, amanat unilateral pentru toamna.

Turneele de iarba anulate, initial programate in calendarului sezonului 2020


ATP: Hertogenbosch (Olanda), Stuttgart, Halle (Germania), London-Queen's, Eastbourne (Marea Britanie), Mallorca (Spania)

WTA: Hertogenbosch (Olanda), Nottingham, Eastbourne, Birmingham (Marea Britanie), Berlin, Bad Homburg (Germania)

De asemenea, toate turneele ATP Challenger si ITF World Tennis Tour din aceeasi perioada au fost anulate. "A fost o decizie pe care WTA si membrii sai nu au luat-o cu usurinta, dar ramanem vigilenti in a proteja sanatatea si siguranta jucatoarelor, staff-ului si a fanilor," a declarat Steve Simon, presedintele WTA.

"Regretabil, pandemia globala de coronavirus ne lasa fara alta optiune decat cea a prelungirii suspendarii; sanatatea si siguranta raman prioritatile noastre in timp ce navigam spre provocari noi in aceste vremuri fara precedent. Vom face tot ce putem pentru ca circuitul sa continue cel mai curand posibil odata ce va fi sigur sa o facem," a spus Andrea Gaudenzi, presedintele ATP. 

In consecinta, 13 iulie este cea mai apropiata data la care circuitele ATP si WTA ar putea reveni, odata cu turneele WTA International de la Bucuresti si Lausanne, ATP 500 Hamburg, ATP 250 Newport si ATP 250 Bastad. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Terase pline și cozi la intrare, imediat după miezul nopții. Muzica a răsunat din nou în Centrul Vechi din București
BRAT