Simonei Halep Cristian Tudor Popescu Darren Cahill Patrick Mouratoglou Tenis

CTP a comentat colaborarea Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou: „E fundamental diferit față de Cahill! E un profesionist rece!” 

Simona Halep (30 ani, 20 WTA) a surprins pe toată lumea anunțându-și noul antrenor, fostul colaborator al Serenei Williams, Patrick Mouratoglou (51 ani). 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 17:09
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 17:11

Tenismena română a anunțat pe rețelele de socializare că va colabora cu unul dintre cei mai buni antrenori, iar Cristian Tudor Popescu a comentat decizia luată de Halep. Gazetarul l-a caracterizat pe noul antrenor al Simonei, punctând care sunt lucrurile care îl diferențiază pe Mouratoglou de restul antrenorilor. 

Cristian Tudor Popescu a comentat colaboararea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou: „Asta ar putea fi problema!” 

„E bine că și-a luat antrenor. Mouratoglou e un om serios, are un CV în spate, a antrenat-o pe Serena... Dar nu poate să știe nimeni dacă va merge colaborarea între cei doi. Asta ar putea fi problema.

Mouratoglou, în opinia mea, e un antrenor diferit față de ceilalți pe care i-a avut Simona. Mouratoglou e foarte tehnic. E un calculator. Probabil că are cele mai multe tabele și statistici dintre antrenorii de tenis din circuit și măsoară tot timpul performanțele jucătoarei pe care o antrenează, dar și ale adversarelor. E foarte matematizat.

Prin urmare, el cumva creează un tablou, cu datele pe care le are, trage niște concluzii și impune jucătoarei ce rezultă de acolo. Îi spune cum să joace, pe ce parte sau ce trebuie să îmbunătățească”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru GSP

CTP: „E fundamental diferit față de Cahill! E un profesionist rece!” 

Totodată, Cristian Tudor Popescu a făcut și o comparație între Patrick Mouratoglou și Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei, alături de care a reușit cele mai mari performanțe ale ale din tenis. 

„Nu știu cum se va adapta Simona cu stilul lui Mouratoglou. Hai să ne uităm la Cahill. El este un antrenor de mobilizare, de psihic. I-a dat mereu încredere Simonei și i-a oferit niște perspective de joc. I-a spus: «uite așa poți să câștigi», iar ea chiar a crezut. Asta e marea artă a lui Cahill.

Mouratoglou e mai puțin un antrenor de psihic, ci e un antrenor foarte tehnic, matematizat. Da, și așa se pot obține rezultate extraordinare.

E fundamental diferit față de Cahill. Mouratoglou e un profesionist rece. E un om al cifrelor. Îi spune jucătoarei exact ce trebuie să facă. Îi face analiza punctelor slabe și a punctelor tari, analiza adeversarei și îi spune ce are de făcut. Dar în privința mobilizării și creării unei stări psihice de încredere și de credință în victorie e diferit de Cahill.

Dar poate că Simona se va adapta. E bine că a fost ideea ei. Înseamnă că a văzut ceva la Mouratoglou care i-a plăcut și a considerat că ar putea s-o ajute. Dar am mai văzut-o pe Simona alegând antrenori și despărțindu-se de ei după o lună sau două”, a adăugat CTP. 

Modifică setările cookies