Comunicatul Agenției Naționale Anti-Doping, după audierile Simonei Halep

audiere Simona Halep ANAD Simona Halep tribunal Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 12:45
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 12:49

Simona Halep a fost audiată de două ori, la Londra. 

Simona Halep (31 de ani, 50 WTA) a fost audiată, după patru amânări ale Agenției Internaționale Anti-Doping.

Sportiva din România așteaptă un prim verdict în următoarele două săptămâni, însă detaliile juridice nu au fost făcute publice. Agenția Națională Anti-Doping se poziționează neutră în acest proces, după cum reiese dintr-un comunicat oficial publicat. 

ANAD nu intervine de partea Simonei Halep, în procesul cu ITIA

„În contextul procesului de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a participat, la ședințele desfășurate în zilele de 28 și 29 iunie a.c., în calitate de observator, invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).

ANAD are o prezență neutră și obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internațional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Resolutions.

Simona Halep așteaptă un prim verdict în următoarele două săptămâni

Precizăm că ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităților competente.

Pentru a menține integritatea procesului, ANAD va păstra confidențialitatea informațiilor, a întregului proces, incluzând și dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de ședințe de audiere. Detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părți implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Anti-Doping.

Având în vedere experiența, independența și imparțialitatea celor implicați în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizației anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz și altor organizații anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping,” se arată scris în comunicatul ANAD, citat de Gazeta Sporturilor

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!