Reacția tribunalului independent care o judecă pe Simona Halep, după prima zi de audiere

Simona Halep audiere Simona Halep Sports Resolutions Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2023, 12:37
Data actualizarii: Joi 29 Iunie 2023, 12:37

Părțile implicate în audierea Simonei Halep nu au dezvăluit nicio informație despre implicațiile juridice. 

Simona Halep a fost audiată în tribunalul independent, Sports Resolutions, de la Londra, la opt luni de la momentul în care a fost suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF. 

Un prim verdict este așteptat peste două săptămâni, dar, oficial, ITIA și tribunalul Sports Resolutions nu au dezvăluit nicio informație despre modul în care decurge audierea constănțencei.

Confidențialitate totală, în audierea Simonei Halep

„Procesul tribunalului independent este confidenţial şi se va desfăşura în privat. Ne pare rău că nu putem să fim mai deschişi în acest stadiu al procesului”, a reacționat Agenția Internațională a Integrității în Tenis, notează Fanatik.

„În calitate de organism independent, nu putem comenta niciun aspect al cazurilor, indiferent dacă acele cazuri nu au fost încă menţionate, în curs de judecare sau finalizate.

Aceasta este aceeași abordare consecventă pe care o aplicăm tuturor solicitărilor externe pentru orice chestiune, pe care am încredere că le puteți aprecia. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem ajuta în continuare”, a spus purtătorul de cuvânt al tribunalului independent, Sports Resolutions, conform aceleiași surse. 

„Rămâne la latitudinea părților dacă doresc ca procesul să fie deschis publicului.”

„Nu este ceva excepţional, ci este ceva normal. Va fi secret. Inclusiv la alte instanţe sportive, procesul este confidenţial. Diferă faţă de procesele care sunt în jurisdicţia naţională unde, în principiu, oricine poate intra în sală şi să asiste. 

Aici, practic, rămâne la latitudinea părţilor dacă doresc ca procesul să fie deschis publicului, în engleză «open hearing» sau să fie secret. Este o chestiune procedurală, atâta tot”, a spus Cristian Jura, expert în chestiunile legale ale sportului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!