Simona Halep, spre dispariția din clasamentul WTA: cum e afectată de rezultatul primei audieri

Simona Halep audiere Simona Halep clasament WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2023, 16:05
Data actualizarii: Joi 29 Iunie 2023, 16:07

Din nefericire, Simona Halep se apropie de momentul în care va dispărea din clasamentul WTA. 

Simona Halep (31 de ani, 50 WTA) a fost audiată în tribunalul independent Sports Resolutions, la Londra, iar firul cronologic al evenimentelor o forțează să se gândească inclusiv la cel mai întunecat scenariu în ce privește poziția în clasamentul WTA.

Cu doar 1000 de puncte rămase în ierarhia mondială, Simona Halep își poate pierde poziția în această structură, dacă va rata turneele din august. Campioană la Toronto, în sezonul precedent, sportiva din România ar rămâne fără niciun punct, situație în care se regăsesc și jucătoarele tinere, la început de drum, în tenisul mondial. 

Simona Halep, la 2 luni distanță de a-și pierde locul în clasamentul WTA

„Etapele sunt simple. Urmează audierea, tribunalul de la Sports Resolutions urmează să se pronunţe. Deci, audiere, pronunţare şi după ce primeşte decizia, ea se poate adresa în termen de 21 de zile şi Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Dar asta după ce ia cunoştinţă de decizie şi este nemulţumită de această decizie,” a explicat Cristian Jura pentru Fanatik, firul cronologic al evenimentelor.

Simona Halep primește primul verdict după Wimbledon 

În condițiile date, doar un verdict favorabil Simonei Halep i-ar permite să își păstreze poziția în clasament, prin revenirea în circuitul WTA, din această vară. 

Primul verdict este estimat să fie stabilit la mijlocul lunii iulie, adică după încheierea turneului de la Wimbledon, unde Halep a fost semifinalistă, în 2022. 

Dacă verdictul nu va fi favorabil, cele 21 de zile disponibile pentru a face contestația la TAS coincid cu conturarea scenariului în care Halep își va pierde ultimele puncte. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!