Simona Halep a pledat nevinovată! Cum au justificat avocații, în ciuda celor două capete de acuzare

Simona Halep Simona Halep dopaj Simona Halep suspendata Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 10:40
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 10:44

Simona Halep a pledat nevinovată, iar echipa sa de avocați a prezentat argumentele în tribunal. 

Simona Halep (31 de ani, 50 WTA) a pledat nevinovată în cele două capete de acuzare primite din partea Agenției Internaționale a Integrității în Tenis.

Inițial anchetată pentru testul anti-doping eșuat la US Open, sportivei din România i s-au găsit și neregularități în pașaportul biologic, anunță ITIA. 

Simona Halep a pledat nevinovată: echipa de avocați îi susține nevinovăția în tribunal

Echipa de avocați a Simonei Halep îi susține nevinovăția, motivând consumul de Roxadustat în următorul mod: ar fi vorba despre un „dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep,” notează ProSport.

Explicația oficială a consumului de Roxadustat vine din contaminarea unui medicament numit Evrenzo. Avocații Bogdan Stoica și Howard Jacobs susțin inocența Simonei Halep prin faptul că nu a arătat „neglijență semnificativă”, prin eforturile depuse în vederea evitării consumului de substanțe interzise și prin faptul că medicamentul consumat nu ar fi trebuit să conțină substanța Roxadustat, conform prospectului. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!